Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ "ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ", ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΙΩΝΟΣ 2015

Την Δευτέρα 27 Ιουλίου, από τις 7μμ, η Επιτροπή Μνήμης και Τιμής του Ίωνος Δραγούμη, διοργάνωσε την “Γιορτή του Ίωνος 2015”, μπροστά από την Λευκή στήλη, στο σημείο της δολοφονίας του (Βασ. Σοφίας 73, έναντι Χίλτον). Σε συνέχεια των εκδηλώσεων, που από το 1982 κρατάνε ζωντανή την μνήμη της θυσίας του μεγάλου Έλληνα, εκεί, μπροστά στο σημείο της δολοφονίας του, διοργανώθηκε εφέτος μια νέα Γιορτή που φιλοδοξεί κάθε χρόνο να γίνεται όλο και μεγαλύτερη, διότι για τους Έλληνες η θυσία είναι γιορτή...
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, κεντρικός παρουσιαστής της οποίας ήταν ο Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος, και συντονιστής των ομιλητών, ο Νίκος Τζιόπας, είχε ως εξής:
Ομιλίες με Θέμα :
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

Πρώτος πήρε τον λόγο ο δικηγόρος, συγγραφέας, ιστορικός κ. Θανάσης Κόρμαλης.
Δεύτερος ομιλητής ήταν ο αρθρογράφος του Περιοδικού ‘’PATRIA’’ και μέλος της συντακτικής ομάδας της ‘’ΙΔΕΑΠΟΛΙΣ’’ , κ. Πάνος Λουκάς.
Τρίτος ομιλητής ήταν ο Δρ της Θεολογίας και Δημοτικός Σύμβουλος Λαμιέων, κ. Γιώργος Σαγιάς.
Στην συνέχεια ο εκδότης των εκδόσεων ‘’ΠΕΛΑΣΓΟΣ’’, κ. Ιωάννης Γιαννάκενας, ανακοίνωσε στους παρευρισκομένους ότι η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να τιμήσει έναν Συναγωνιστή, ο οποίος έχει πρωτοπορήσει όλα αυτά τα χρόνια, εκδίδοντας τα βιβλία του Ίωνος Δραγούμη. Πρόκειται για τον εκδότη των εκδόσεων ‘’ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ’’, κ. Γιάννη Σχοινά, ο οποίος, για λόγους υγείας, δεν μπόρεσε να έλθει στην εκδήλωση.
Η Οργανωτική Επιτροπή του απένειμε τιμητική πλακετα, για την προσφορά του στην προώθηση των ιδεών του Ίωνος Δραγούμη , μέσω του εκδοτικού του οίκου ‘’ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ’’ εξέδωσε τα ‘’Απαντα του Ίωνος Δραγούμη’’. Ο Γιάννης Σχοινάς εξέδωσε και βιβλία Βορειοηπειρωτών συγγραφέων, για αυτό και η Οργανωτική Επιτροπή επέλεξε τον ΑΓΩΝΙΣΤΗ Βορειοηπειρώτη και αντιστασιακό κατά του Χοτζικού καθεστώτος, Ανδρέα Μαρτίνο, να του παραδώσει αυτήν την πλακέτα, προκειμένου να την μεταφέρει στον Γιάννη Σχοινά.


 Η Οργανωτική Επιτροπή επέλεξε τον ΑΓΩΝΙΣΤΗ Βορειοηπειρώτη και αντιστασιακό κατά του Χοτζικού καθεστώτος, Ανδρέα Μαρτίνο, να του παραδώσει αυτήν την πλακέτα, προκειμένου να την μεταφέρει στον Γιάννη Σχοινά. Φανερά συγκινημένος ο Ανδρέας Μαρτίνος απήυθυνε χαιρετισμό. Δίπλα του ο εκδότης Ιωάννης Γιαννάκενας. 



Η Οργανωτική Επιτροπή επέλεξε τον ΑΓΩΝΙΣΤΗ Βορειοηπειρώτη και αντιστασιακό κατά του Χοτζικού καθεστώτος, Ανδρέα Μαρτίνο, να του παραδώσει αυτήν την πλακέτα, προκειμένου να την μεταφέρει στον Γιάννη Σχοινά. Φανερά συγκινημένος ο Ανδρέας Μαρτίνος επισκέφθηκε και παρέδωσε την πλακέτα στον Ιωάννη Σχοινά, στο Νοσοκομείο. Εμφανής η γενική συγκίνηση, αλλά και ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΧΟΙΝΑ.

 
 Η "Οργανωτική Επιτροπή Μνήμης και Τιμής του Ίωνος Δραγούμη", ΤΙΜΗΣΕ τον Συναγωνιστή και εκδότη των εκδόσεων ‘’ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ’’, κ. Γιάννη Σχοινά, ο οποίος έχει πρωτοπορήσει όλα αυτά τα χρόνια, εκδίδοντας τα βιβλία του Ίωνος Δραγούμη.
Η ΠΛΑΚΕΤΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ.
 
ΕΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ ΙΔΡΥΤΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου