Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

(ΒΙΝΤΕΟ) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΖΗ ΣΤΟ RADIO 98,4 : ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

Το σκληρό πολιτικό παιγνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από την Ελλάδα με στόχο να υποταχθεί η χώρα και η σημερινή κυβέρνηση , ανεπιθύμητη στο Διεθνές σύστημα, επισήμανε ο καθηγητής γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης μιλώντας στο ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση και το σημείο που έχουν φθάσει οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Όπως είπε το ΔΝΤ μπορεί να λέει ότι αποχώρησε για τεχνοκρατικούς λόγους, η πράξη του όμως είναι αμιγώς πολιτική , εκβιαστική και ενδεχομένως σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων όπου δήθεν οι Ευρωπαίοι θέλουν μεν την λύση αλλά χωρίς το ΔΝΤ αυτό δεν γίνεται.

Στην προέκταση του λόγου του η ενέργεια και η στρατηγική θέση της χώρας. Τα συμφέροντα και οι συμφωνίες , ο ρόλος της γείτονας μέσα από τις πολιτικές εξελίξεις και το αποτέλεσμα των εκλογών , οι προκλήσεις της με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, τα Bαλκάνια και τα παιγνίδια των μεγάλων δυνάμεων. Eκτίμησε ότι ο ρόλος της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι κομβικός και αυτό μετράει πολύ στο να μην θέλουν πραγματικά την Ελλάδα εκτός Ε.Ε. αλλά απλά να ταπεινώσουν την κυβέρνηση της. Προέβλεψε μάλιστα ότι ανήμερα της 18 Ιουνίου που υπάρχει Eurogroup δύσκολα θα υπάρξει υπογραφή για τον αγωγό από Ρωσία σε Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα , γιατί οι Αμερικανοί θέτουν θέμα. Οι εξελίξεις στη Τουρκία όπως είπε , φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Ερντογάν και Ελλάδα με Κύπρο πρέπει να προσέξουν ώστε να μην παγιδευτούν σε τυχόν εγχείρημα εξαγωγής της κρίσης στη γειτονική χώρα , ώστε ο Ερντογάν να ωφεληθεί πολιτικά.

Η περίοδος είναι ιδιαίτερα θερμή και οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων επισήμανε. Η Ελληνική πλευρά ορθώς αναφέρεται όλο και πιο συχνά στην γεωπολιτική κατάσταση καθώς αυτό είναι το ζητούμενο ανέφερε.

 

984radio
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου