Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΤO ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΠΙΛΑΛ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο Μπιλάλ Ερντογάν μετά από το έντονο πρόγραμμα που είχε στην πρώτη του μέρα στην Δυτική Θράκη, στις 3 Μαΐου πέρασε στην Ξάνθη, όπου και μετείχε σε διάφορες τελετές χάτιμ που οργανώθηκαν σε χωριά.
Ο Μπιλάλ Ερντογάν άρχισε το πρόγραμμα του στην Ξάνθη επισκεπτόμενος το χωριό Φίλια, όπου και μετείχε σε τελετή χάτιμ. Εκεί συνεχάρη αυτούς που συνέβαλαν στην οργάνωση της τελετής αυτής και στην ομιλία που έκανε έδωσε στον κόσμο μήνυμα ενότητας κι ομοψυχίας. Φεύγοντας από εκεί πήγε στο χωριό Μύκη του ορεινού όγκου. Εκεί τον υποδέχτηκαν εκατοντάδες ομογενείς. Στην ομιλία που έκανε εκεί στο τζαμί του χωριού, έδωσε κι εκεί όπως και στις άλλες μηνύματα ενότητας.
Ο Μπιλάλ Ερντογάν μετά από τις τελετές σε Φίλια και Μύκη, αποχαιρέτισε τους ομογενείς και τελευταία επισκέφτηκε το κάστρο της Δυτικής Θράκης, το χωριό Εχίνος.
Εκεί οι Εχινιώτες τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό επί της γέφυρας στην είσοδο του χωριού. Στο τζαμί όπου πήγε άκουσε, τα ποιήματα, εγκώμια και ύμνους που ανέγνωσαν τα παιδιά, ενώ μετά από επιμονή του κόσμου του Εχίνου, ανέγνωσε μια περικοπή από το Κοράνι. Μιλώντας στον κόσμο σε αυτή την τελετή, οι Αχμέτ Μέτε (μουφτής), πρόξενος της Τ.C. Aλή Ριζά Ακιντζί και ο Μπιλάλ Ερντογάν, έδωσαν μηνύματα ενότητας κι ομοψυχίας.
Εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε : Δόξα τον Αλλάχ η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης είναι όρθια και ισχυρή. Εμείς έχουμε 2.700 μαθητές που πάνε στα μαθήματα Κορανίου. Έχουμε φροντιστήρια Κορανίου σε 96 χωριά μας και σε αυτά υπάρχουν 140 δάσκαλοι Κορανίου. Αυτοί διδάσκουν το Κοράνι και ποιήματα… Αυτοί (εννοώντας την Ελλάδα) ας μην μας αγαπάνε. Και τον πρόεδρο της Τ.C. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αγαπάνε, αλλά είδατε όλοι σας που ήταν η Τουρκία και που την έφτασε. Ο Αλλάχ να του δώσει μακρό βίο, ο Αλλάχ να μην τον βλάψει, ο Δημιουργός μου να δώσει χιλιάδες ακόμη παιδιά, πολίτες σαν κι αυτόν, που να υπηρετήσουν την Τουρκία και τον ισλαμικό κόσμο. Αυτή είναι η προσευχή μας, μακάρι ο Αλλάχ να αυξήσει τον αριθμό τους¨.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ : http://tourkikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου