Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 189η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ

Με την μεταφορά της Ιερής Εικόνας της Εξόδου με πομπή στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκινά σήμερα στο Μεσολόγγι η κορύφωση των διήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για την 189η επέτειο της ηρωικής εξόδου της Φρουράς των Ελευθερων Πολιορκημένων.
Εκδηλώσεις που θα λαμπρύνει  με την παρουσία του ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Την κυβέρνηση όπως ήδη σας εχουμε ενημερώσει σημερα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης και αύριο ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.
Χθες στο Τρικούπειο διοργανώθηκε από τη Βυρωνική Ετσιρεία Μεσολογγίου ένα μοναδικό αφιέρωμα στους Βρεταννούς Φιλέλληνες, παρουσία του Πρέσβη στην Ελλάδα της Μεγ. Βρετανίας.
Ακολούθως στον Κήπο των Ηρώων χιλιάδες κόσμου, σε κατανυκτική ατμόσφαιρα κρατώντας αναμμένα κεριά παρακολούθησαν την τελική πρόβα της Αναπαράστασης της Ανατίναξης του Χρήστου Κάψαλη.
Φέτος ο δικηγόρος και επί σειρά ετών μέλος της χορωδίας του δήμου Μεσολογγίου, Φώτης Σπυρόπουλος ανέλαβε το ρόλο του Χρ. Καψάλη. 

ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

6:30 π.μ. Εωθινό, κανονιοβολισμοί και κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών της Ιεράς Πόλεως.
7:00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.
10:00 π.μ. Άφιξη και υποδοχή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην αίθουσα τελετών του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης.
10:45 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.
11:00 π.μ. Εκκίνηση πομπής από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων.
• Τρισάγιο στους Αθάνατους Νεκρούς.
• Κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο των Ηρώων από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
• Πανηγυρικός από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης.
• Το Μοιρολόι «Να ζει το Μεσολόγγι». Συμμετέχει η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα.
2:00 μ.μ. Επίσημο γεύμα από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (Ιδιαίτερη Πρόσκληση).
6:30 μ.μ. Επιστροφή της Εικόνας της Εξόδου, με πομπή από τον Κήπο των Ηρώων στην αίθουσα τελετών του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης. Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη.


http://messolonghinews.blogspot.gr/2015/04/189.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου