Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ; ΟΧΙ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! - ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσα απο το βιβλίου του Ιωάννου Κολοβού
''ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ; ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! απο τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ
σελ 39

Ο ανθρώπινος νους κατασκευάζει παραδείσους τους οποίους καταστρέφει η ανθρώπινη φύση.Ένας τέτοιος παράδεισος είναι και η πολυπολιτισμική κοινωνία, οι υποστηρικτές της οποίας δεν λαμβάνουν υπ΄όψιν τους την ανθρώπινη φύση, οραματιζόμενοι έναν κόσμο,όπως θα τον ήθελαν να είναι και όχι έναν κόσμο βασισμένο στις πραγματικότητες της ανθρώπινης φύσης και των ανθρωπίνων κοινωνιών.Αυτή η ύβρις της πολυπολιτισμικότητας τιμωρείται με την καταστροφή των κοινωνιών αυτών.
Μετά την κριτική αποτίμηση της θεωρίας περί πολυπολιτισμικότητας, ας δούμε και την αποτίμησή της  βάσει των ευρημάτων επιστημονικών ερευνών ενός κλάδου που ονομάζεται (υπό την ευρύτερη έννοια) ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ένα απλό παράδειγμα του περιεχομένου αλλά και της επικαιρότητας της Βιοπολιτικής αποτελεί η παρουσίαση του δημογραφικού προβλήματος της Ρωσίας και των συνεπειών του, όπως έγινε από τον πρόεδρο του Κέντρου Ρωσίας και Ευρασίας του Ινστιτούτου  Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου καθηγητή Κωνσταντίνο Φίλη.Σύμφωνα με σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, το πρόβλημα αυτό έχει τρεις διαστάσεις.
Η πρώτη σχετίζεται με τη φυσιολογική γήρανση του πληθυσμού και τη δραματική μείωση των γεννήσεων, αλλά και τον αποδεκατισμό των Ρώσων από επιδημίες και ανίατες ασθένειες.
Η δεύτερη διάσταση αφορά την εκτεταμένη μετανάστευση Κινέζων εργατών στη Σιβηρία και στη ρωσική Άπω Ανατολή με στόχο την εξεύρεση εργασίας.Η παράμετρος αυτή ενέχει τον κίνδυνο μελλοντικής αφομοίωσης μέρους της ρωσικής επικράτειας.
Και η τρίτη διάσταση,τη οποία πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν σημαντική.Αφορά τη συνεχή αύξηση του Ισλαμικού πληθυσμού και την αντίστοιχη μείωση του σλαβόφωνου στοιχείου. Η μετανάστευση Κινέζων μεταναστών αποκτά ξεχωριστή σημασία στην ιεράρχηση των ρωσικών δημογραφικών προβλημάτων, καθώς καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την εξωτερική πολιτική του Κρεμλίνου και δικαιολογεί πολλές αποφάσεις, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε επίπεδο διεθνών οργανισμών.

 
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου