Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΑ:«ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ...

Ελληνική εκκλησία του 18ου αιώνα βγάζουν στο σφυρί οι Τούρκοι, διαδικτυακά. Η εκκλησία βρίσκεται στην Καισάρεια, Καϊσερί κατά τους Τούρκους, της Καππαδοκίας και αποτελεί ιδιοκτησία του Ομέρ Σισίμογλου, ο οποίος την δημοπρατεί, με αρχική τιμή εκκίνησης τις 450.000 ευρώ. Ο ίδιος, μεσίτης στο επάγγελμα, είχε αγοράσει την εγκαταλειμμένη εκκλησία, το 2013, για «προσωπική χρήση», όπως ανέφερε.
«Η εκκλησία έχει μεγάλη πολιτιστική σημασία και μπορεί να ανακαινισθεί. Επιθυμούμε να αγοραστεί από κάποιον που θέλει να την ανακαινίσει», δήλωσε ο Τούρκος μεσίτης, ο οποίος κόπτεται για τον πολιτισμό, αλλά και τα 450.000 ευρώ, ποσό στο οποίο αποτιμά την ελληνορθόδοξη πολιτιστική κληρονομιά, μάλλον δεν θα τον βλάψουν. Ίσως να προσδοκά να τα λάβει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο… μαζί με την ευλογία!
Ο ίδιος δήλωσε πως, αρχικά, ο δήμος της Καισάρειας είχε δείξει ενδιαφέρον να αγοράσει την εκκλησία, αλλά μετά υπαναχώρησε. Έτσι αποφάσισε να την πουλήσει μαζί με το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται, έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων. Η εκκλησία χρονολογείται από τον 18ου αιώνα και είχε ανακαινιστεί το 1819.

http://www.defence-point.gr/news/?p=120727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου