Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Μουσικό ταξίδι στο χωροχρόνο με την παρουσία της Αρετής Κετιμέ, την ερμηνεία της Εμινέ Μπουρουτζή και την εμφάνιση της χορωδίας του Θρακικού πνευματικού Κέντρου Κομοτηνής 
 
Η Αρετή Κετιμέ ερμήνευσε τραγούδια μεγάλων δημιουργών, κομμάτια από το προσωπικό της άλμπουμ, κάποια χαρακτηριστικά εβραϊκά τραγούδια και ευχήθηκε να ξαναβρεθεί στο Μέγαρο της Κομοτηνής
Μύρα και αρώματα της αρχαιότητας, μηνύματα για ελληνικό φιλότιμο και το σεβασμό στην ιστορία και την παράδοσή μας στάλθηκαν σε όλους όσους έγιναν κοινωνοί της εκδήλωσης με σαφές φιλανθρωπικό περιεχόμενο που φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με πρωτοβουλία της Κιβωτού της Δόμνας Βισβίζη. 
Εκεί ανακοινώθηκε το νέο εγχείρημα ένας σύγχρονος χώρος φιλοξενίας ορφανών παιδιών, η μακέτα του οποίου παρουσιάστηκε όπως και το γεγονός ότι υπήρξε ευαισθητοποίηση στον ελληνισμό της διασποράς και για το λόγο αυτό γινόταν κι αναμετάδοση της συναυλίας από ραδιοφωνικό σταθμό της Ουάσιγκτον. 
Ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων χαιρέτησε την πρωτοβουλία αναφέροντας ότι ο ελληνικός λαός είχε απεμπολήσει το φιλότιμό του αλλά επανέρχεται στο αξιακό του σύστημα κάνοντας έκκληση στους ομογενείς να συνδράμουν στο κάλεσμα αυτό. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των μητροπολιτών Αλεξανδρουπόλεως και Ξάνθης, βουλευτής β΄Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Νίκος Παπαθανασίου και πολλοί άλλοι.
Το μελωδικό ταξίδι στην μύρα της Αρετής ευχήθηκε να φέρει τον καθένα στην δική του νοητή Ιθάκη» ο διευθυντής της κιβωτού Γιάννης Φριτζαλάς, ενώ η εκπαιδευτικός Χαρά Νικοπούλου αναφέρθηκε στο όλο εγχείρημα κι ευχαρίστησε την Αρετή Κετιμέ με τους αξιόλογους μουσικούς της που στήριξαν την όλη προσπάθεια μέσα από την συναυλία που ακουμπά στο εύρος της ελληνικής μουσική στο χωροχρόνο αξιοποιώντας μνήμες και παραδόσεις που μας χαρακτηρίζουν. 
Η εκδήλωση άνοιξε κι έκλεισε με την παρουσία της χορωδίας του θρακικού Ωδείου υπό την διεύθυνση της Βερόνικας Σεμερτζίδου ενώ το κοινό απόλαυσε και τρία πομακικά τραγούδια με την εξαιρετική παρουσία της Εμινέ Μπουρουτζή. 

Η Αρετή Κετιμέ κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού με την φωνή της, την δεξιοτεχνία στο σαντούρι και την ώριμη καλλιτεχνική της παρουσία παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας της.

Σ.Φ

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=90075

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου