Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ : Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟΥ ''ΛΕΣΒΟΣ''

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Κύπρος 1974: Η Μεγάλη Προδοσία» των εκδόσεων ΠΕΛΑΣΓΟΣ που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, παρουσιάστηκε η σημαία του ηρωικού αρματαγωγού “Λέσβος, την οποία έφερε στην αίθουσα η κ. Χανδρινού, χήρα του Κυβερνήτη, Πλωτάρχη Ε.Χανδρινού!
Στη φωτογραφία από αριστερά διακρίνονται: Ο συγγραφέας του βιβλίου Κωνσταντίνος Δημητριάδης, ο βετεράνος της ΕΛΔΥΚ το 1974 Αντώνης Δούλας και ο συντονιστής της παρουσίασης,  Σπύρος Δημητρίου, γραμματέας της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων.
Το Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ, με Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Ε.Χανδρινό , απέπλευσε την 22:00 από τις Κεχριές για την Αμμόχωστο της Κύπρου, στις 13 Ιουλίου 1974, μεταφέροντας προσωπικό και υλικά της ΕΛΔΥΚ. Η ώρα που υπολογιζόταν να φτάσει στην Κύπρο ήταν 7 το πρωί της 17ης Ιουλίου. Την 09:00 της 15/7 και ενώ το πλοίο ευρίσκετο εν πλώ, ο Κυβερνήτης επληροφορήθη από το ραδιόφωνο, την εκδήλωση πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου και ότι ο Αρχιεπίσκοπος ήταν νεκρός.
xandrinos Η σημαία του ηρωικού Αρματαγωγού Λέσβος Βίντεο
Ο Χανδρινός συνέχισε τον πλούν του προς την Κύπρο, με σύμφωνη γνώμη του Αρχηγείου Ναυτικού (ΑΝ) ,το οποίο ενέκρινε τις προθέσεις του. Το μεσημέρι της 16/7 ενώ το Α/Γ βρισκόταν νοτίως της Λεμεσού, πήρε διαταγή από το ΑΝ να κινηθεί προς τον όρμο Λάρδο (Λίνδος) της Ρόδου. Η διαταγή αυτή ακυρώθηκε την επομένη και εδόθη νέα διαταγή να κατευθυνθεί προς στην Αμμόχωστο.



Δείτε το παρακάτω βίντεο…

   


http://www.madatoforos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου