Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΕΤΣΙ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ!!!


Το μνημείο που βλέπετε έχει στηθεί στη μνήμη των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 και συγκεκριμένα για το μεγάλο ιστορικό γεγονός που συνέβη την 17-11-1823 στο σημείο «Σκαλί» Αιτωλικού όπου ο Κίτσος Τζαβέλας με τα παλληκάρια του συνέτριψε μεγάλη συνοδεία εφοδιοπομπής του Μουσταή Πασά της Σκόδρας και είχε σαν αποτέλεσμα τη λύση της πολιορκίας της μικρής και ιστορικής πόλης του Αιτωλικού.
Το μνημείο στήθηκε με δαπάνες του «Συλλόγου Ιστορικών Μελετών Δυτικής Στερεάς». Λεπτομέρειες για το γεγονός αυτό έχουν γραφεί σε βιβλία από τον Μεσολογγίτη Αντιστράτηγο ε.α. κ. Νίκο Κολόμβα.
Μπορείτε όμως να δείτε πως έχει καταντήσει και να σκεφθείτε ότι δεν είναι απομονωμένο σε κάποιο δύσβατο σημείο ή σε βουνό, αλλά επί της επαρχιακής οδού Μεσολογγίου – Αιτωλικού απ’ όπου περνάνε χιλιάδες οχήματα καθημερινά, περνάει ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι κ.λ.π. και… κανείς δεν το βλέπει!!!

Σε λίγες ημέρες γιορτάζουμε  στο Μεσολόγγι το ιστορικό πανηγύρι του Αϊ Συμιού και οι πανηγυριστές, ανάμεσά τους και ο κ. Δήμαρχος, θα ντυθούνε με τις παραδοσιακές τους στολές του ‘21 και θα τιμήσουν τους ήρωες της Εξόδου. Μα αν περάσει ένας ξένος από αυτό το σημείο, τι γνώμη θα αποκομίσει για την Ιερή Πόλη; Για την ηγεσία της; Για τα ιστορικά της πανηγύρια;
Νομίζω ότι τα άρματα τα φοράνε για να τιμούν τους ήρωες και όχι για να χοροπηδάνε στους δρόμους γιατί τότε χάνουν την πραγματική τους αξία.


Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου