Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΡ

Μετά τους Τούρκους και οι Αμερικανοί δεν μπορούν να κρύψουν την χαρά τους για τον TAP. Πανηγυρική ανακοίνωση εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών για την επιλογή του Διαδριατικού Αγωγού TAP, που θα μεταφέρει αζέρικο φυσικό αέριο στην Ευρώπη.
Πέραν των συγχαρητηρίων που απευθύνει στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν και στην κοινοπραξία Shah Deniz για την επίτευξη αυτού του σημαντικού οροσήμου, όπως τονίζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, το State Department αναφέρεται σε «ένα σημαντικό επίτευγμα και ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου».
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο αγωγός θα φέρει μια νέα πηγή προμήθειας φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, ένα στόχο που οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ισχυρά, όπως τονίζεται, μιας και επιδιώκουν να αποδυναμώσουν ενεργειακά την Ρωσία.
Η Ουάσινγκτον έστειλε μήνυμα ικανοποίησης και στην Αθήνα μέσω του πρέσβη, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ. Η ελληνική κυβέρνηση είναι «στο σωστό δρόμο» και αποφασισμένη να κάνει αυτό που πρέπει για την προσέλκυση επενδύσεων, δήλωσε από την Θεσσαλονίκη ο πρέσβης.
Σε σχέση με πιθανές εκλογές ανέφερε: «Τελικά η Ελλάδα θα αποφασίσει. Ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίσει μέσω εκλογών, ή με άλλο τρόπο ότι θέλει αλλαγή. Αλλά τώρα βλέπω αυτή την κυβέρνηση αποφασισμένη να κάνει το σωστό και το διεθνές σύστημα ανταποκρίνεται σε αυτή».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου