Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

«ΧΟΝΤΡΗ» ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

F-490 TCG_GaziantepΜια δήθεν αβλαβής διέλευση τουρκικής πυραυλάκατου από... οκτώ ελληνικά νησιά!
Μας δοκιμάζουν καθημερινά και η μη αντίδρασή μας, δεν δίνει τα μηνύματα που πρέπει στην Άγκυρα, η οποία τείνει να καταστεί ασύδοτη. Οι Τούρκοι για άλλη μια φορά προκάλεσαν, στέλνοντας ένα πολεμικό πλοίο τους να διέλθει σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές των ελληνικών νησιών. Η τουρκική πυραυλάκατος «Ατάκ», από τις 7 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 2:25 μμ, περιέπλευσε ανενόχλητη οκτώ ελληνικά νησιά, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Σύμφωνα με τον Τύπο, «η τουρκική πυραυλάκατος «Aτάκ», προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης, εισήλθε την 26η Μαΐου (07:00) στα εθνικά χωρικά μας ύδατα μεταξύ της Μυκόνου και της Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με δυτική πορεία μεταξύ των νήσων Σίφνου και Σερίφου, με βόρεια, βορειο-ανατολική πορεία μεταξύ της Κέας και της Κύθνου και εξήλθε στις 14:25 από την ελληνική χωρική θάλασσα από το Κάβο Ντόρο, μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου».
Α, ναι, φυσικά... Όπως λέει το ΓΕΕΘΑ, «πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ' όλη την διάρκεια του πλου του».

http://www.elkosmos.gr/ethnika-themata/ethnika-themata/thrakh/12849-lr-----.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου