Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ ΝΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΑ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 2050 ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΑ 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ




Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πύλη εισόδου ενέργειας στην Ευρώπη, μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην Α. Μεσόγειο, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται μείζονος σημασίας.
Στο μεταξύ, η ΕΕ χτίζει σιγά-σιγά την ενιαία ενεργειακή πολιτική της, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια ομπρέλα προστασίας για την αξιοποίηση του θαλάσσιου πλούτου της από τα κράτη-μέλη.
Συμβολή σ' αυτό το νομικό οικοδόμημα, αποτελεί η έκθεση "Ενεργειακός χάρτης 2050", που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εισηγήτρια του οποίου ήταν η ελληνίδα ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ Νικη Τζαβέλα.


 

 Ομιλία της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού  του ΛΑ.Ο.Σ. και εισηγήτριας της Έκθεσης του Ενεργειακού Ευρωπαϊκού Οδικού Χάρτη 2050 κ Νίκης Τζαβέλα στις 11 Μαρτίου 2013 στο Ευρωκοινοβούλιο η οποία και υπερψηφίστηκε ανοίγωντας το δρόμο σε Ευρώπη και Ελλάδα στην αξιοποίηση των ενδογενών πηγών ενέργειας απέναντι στην ενεργειακή φτώχεια, στην ένταξη του σχιστολιθικού αερίου στην ατζέντα, στην ευρωπαϊκή αναγνώριση των κοιτασμάτων της Νοτιανατολικής Μεσογείου για την ευρωπαϊκή ενεργειακή απεξάρτηση από τα μονοπώλεια και του εξευρωπαϊσμού της ΑΟΖ υπό την ομπρέλα της Ε.Ε. και την δημιουργία ενεργειακής σύνδεσης με την Κύπρο αλλά και τα νησιά του Αιγαίου.


http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/05/2050-2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου