Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΒΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ''

Αγαπητοί Φίλοι, Συνάδελφοι και Συνδρομητές της εφημερίδος «ΒΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ»,
 
Τα τελευταία 12 χρόνια, με βασικό άξονα τον μαχητικό, έντιμο και πατριώτη απόστρατο αξιωματικό, εκλεγμένο μέλος επί πολλά έτη του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ., Νικόλαο Σ. Τοτονίδη, εκδίδαμε την μηνιαία (και τελευταία διμηνιαία) εφημερίδα «ΒΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ».
Βασικοί μας σκοποί οι: α) η προάσπιση των δικαιωμάτων και της περιουσίας των ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ που βρισκόταν κυρίως στην αρμοδιότητα του ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, και η οποία στοχοποιήθηκε από την «γενιά της λαμογιάς» που κατασπάραξε την ΠΑΤΡΙΔΑ από την πρώτη ημέρα της «μεταπολιτεύσεως», και β) την προάσπιση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, αντιμετωπίζοντας την ανθελληνική πλαστογράφηση που κυριαρχεί για σχεδόν 40 χρόνια.
Στην δύσκολη αυτή πορεία, βρεθήκαν πολλοί έντιμοι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ που τιμώντας την στολή τους, αλλά και την ίδια την ΠΑΤΡΙΔΑ που τους εμπιστεύτηκε, στάθηκαν αρωγοί στον ΑΝΙΣΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. Από βάθος καρδιάς τους ευχαριστούμε.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως υπήρξαν και οι «ευνουχισμένοι» εκείνοι, που με τις πράξεις τους έγιναν ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ των ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ που ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ την περιουσία την ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΩΝ ΣΑΣ. Ενώ οι ίδιοι φρόντισαν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΣΠΟΡΑ ΤΟΥΣ.    
Βρεθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, να δεχόμαστε δεκάδες δικαστικές προσπάθειες να μας εμποδίσουν να αποκαλύπτουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ και τα ΕΝΣΤΟΛΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ τους στο Μ.Τ.Σ.. Ευτυχώς που υπήρξαν και εκεί αρκετοί ΕΝΤΙΜΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ  που τίμησαν την στολή τους, αλλά δυστυχώς δεν έφτανε για να μην καταλήξουμε στα σημερινά ΑΔΙΕΞΟΔΑ.
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία 6 χρόνια, η εφημερίδα «χαροπάλευε» συνέχεια με σημαντική οικονομική αιμορραγία, με τα «ΕΥΓΕ» να πληθαίνουν και οι συνδρομές να λιγοστεύουν. Η κατάσταση επιβαρύνθηκε καθοριστικά από το ο γεγονός ότι ο εκδότης μας Ιωάννης Γιαννάκενας, διατηρεί εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην Χαρ. Τρικούπη 14, με ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ – ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, και το οποίο το 2008 καταστράφηκε ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ από τρομοκρατική επίθεση 30 κουκουλοφόρων, καθώς επίσης και το νέο ΕΜΠΡΗΣΜΟ του στις 12 Φεβρουαρίου 2012.
Όπως φαίνεται… ΛΑΜΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ και ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ, ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ.
 
  Αγαπητοί Φίλοι, Συνάδελφοι και Συνδρομητές της εφημερίδος «ΒΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ»,
ΕΜΕΙΣ, που δημιουργήσαμε αυτήν την ΕΠΑΛΞΗ, το κάναμε για να είμαστε ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΕ ΠΑΤΡΙΔΑ και ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. Νιώθουμε πως πράξαμε το ΧΡΕΟΣ μας και τίποτα περισσότερο. Εάν στην ΑΓΩΝΙΑ μας επάνω ή από ανθρώπινη αδυναμία ή λάθος πληροφόρηση κάναμε κάποια ΛΑΘΗ ή προσβάλαμε ΑΔΙΚΩΣ κάποιους συνανθρώπους μας, ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΘΕΣΗ.
Το ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις μας για την ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ., επιβεβαιώθηκαν, δεν μας κάνει να νιώθουμε ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ, διότι εμείς θέλαμε να προλάβουμε το κακό και όχι να κάνουμε «πανηγυρικούς επικήδειους».
ΕΙΜΑΣΤΕ όμως ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ότι δεν μείναμε άβουλοι θεατές μπροστά σε ένα ΕΓΚΛΗΜΑ που εξελισσόταν μπροστά σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΠΑΝΩ από όλα όμως μας διακατέχει ΨΥΧΙΚΗ ΑΓΑΛΛΙΑΣΗ, διότι με ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ το «ΒΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ» και ιδίως της καίριες πρωτοβουλίες του Νίκου Τοτονίδη, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις, αλλά και εκτελέστηκε ο σχεδιασμός της ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΤΟΥ «ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ των ΑΓΙΩΝ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ» στο ΒΙΤΣΙ, προς τιμή των ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ του ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ 1946-49. Το οποίο ήταν ένα αίτημα που «περιφερότανε» 60 χρόνια.
Ευελπιστούμε πως η δικαίωση για τους ληστευθέντες μετόχους του Μ.Τ.Σ. να μην χρειαστεί ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ.
ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ λοιπόν την κυκλοφορία της εφημερίδος μας με παθητικό άνω των 25.000 ευρώ, ευχαριστώντας όλους εσάς πού μπορέσατε να δείτε το καλό σε μας.
Η ουσιαστική αναβάθμιση που παρατηρείται στην διεκδικητική πλέον «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ» καθώς και η πιο μαχητική και «ανοικτόμυαλη» Διοίκηση του Αντιστρατήγου (ΠΒ) Μαυροδόπουλου Παντελή στην Ε.Α.Α.Σ. μας πείθει ότι πλέον ότι το «ΒΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ» μπορεί να «αποσυρθεί» διότι οι «Φύλακες ΓΡΗΓΟΡΟΥΝ».
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.
 
Ο εκδότης Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας 
Ο Αρχισυντάκτης και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. Νικόλαος Τοτονίδης
Χαρ. Τρικούπη 14, 106 79 ΑΘΗΝΑ, τηλ. 210 6440021