Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

80 δις ΕΥΡΩ ΟΙ ΑΠΟΛΕΣΘΕΙΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Όπως καταδεικνύει μελέτη του Πανεπιστημίου Κύπρου, που καταδεικνύει επίσης πως η απώλεια χρήσης γης ανήλθε στα 16 εκατομμύρια ευρώ

Σήμερα στην Κύπρο, σαν να μην έφταναν τα διαχρονικά δεινά του, ο προσφυγικός κόσμος υφίσταται και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αλλά και της πολιτικής του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος αγνόησε τον προσφυγικό κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι το ότι ενώ οι πρόσφυγες συνεισφέρουν στον προϋπολογισμό το 1/3, δηλαδή 2,5 δις ευρώ σε ετήσια βάση, ο προϋπολογισμός για τους πρόσφυγες ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, μόλις. Η κυβέρνηση του εθνομηδενιστή Χριστόφια, μείωσε από το 2010 ως το 2012 κατά 50% τον προϋπολογισμό για τους πρόσφυγες.
Σε σχετική τοποθέτησή του, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Σοφοκλής Φυττής ανέφερε ότι «η σημερινή συζήτηση ήταν ακόμη μια νεκροψία του προβλήματος που έχουν οι πρόσφυγες με τα χαμένα τους εισοδήματα από το 1,5 εκατομμύρια περιουσίες που υπάρχουν στα κατεχόμενα» και υπογράμμισε πως «αυτή η έλλειψη πολιτικής βούλησης οδήγησε κατά χιλιάδες πλέον Ελληνοκυπρίους στις βουλήσεις της Τουρκίας μέσα από την 'επιτροπή' των κατεχομένων με αποτέλεσμα να τουρκοποιείται επί καθημερινής βάσεως ελληνοκυπριακή περιουσία».
Από την άλλη, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας δήλωσε πως «μέσα σε αυτή την καταστροφή και τη μνημονιακή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, μια τεράστια ομάδα πληθυσμού, οι πρόσφυγες μας, δεν λήφθηκε καν υπόψη ούτε επιχειρηματολόγησε κανένας να πει ότι αυτή η χώρα είναι ημικατεχόμενη κι έχουμε μια μερίδα κόσμου που υποφέρει».

http://elkosmos.gr/ethnika-themata/ethnika-themata/cyprus/11969-80---------.html