Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΓΗ Η ''ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ΄΄ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΦΟΝΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Ρόμπα το κράτος με τη διαφυγή ή καλύτερα, την "κατά λάθος" αποφυλάκιση ενός φονιά αστυνομικών

Ένας από τους τέσσερις προφυλακισμένους για την υπόθεση της δολοφονίας αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. την 1η Μαρτίου 2011 στον Ρέντη, κακοποιούς, αφέθηκε ελεύθερος από... λάθος! Αυτ'α δεν γίνονται ούτε σε τριτοκοσμικές μπανανίες! Κι όμως! Εδώ, γίνονται!
Η ΕΛΑΣ, για την υπόθεση της δολοφονίας των δύο στελεχών της (Γ. Ευαγγελινέλης και Γ. Σκυλογιάννης), συνέλαβε μετά από έρευνες δυο μηνών τέσσερα άτομα. Σχηματίστηκαν τότε δυο δικογραφίες: η μια αφορούσε στη ληστεία που είχε προηγηθεί της συμπλοκής, στο Μενίδι και η άλλη, τη δολοφονία των αστυνομικών. Το δικαστήριο για τη ληστεία έγινε τον Οκτώβριο. Ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Γιώργος Μερζίδης, αθωώθηκε για αυτή την υπόθεση και επέστρεψε στις Φυλακές Κορυδαλλού, απ' όπου όμως αφέθηκε ελεύθερος, παρόλο που εκκρεμούσε η κατηγορία εναντίον του για ανθρωποκτονία. Κάποια στιγμή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνειδητοποίησαν το λάθος και ενημέρωσαν τους αρμόδιους, που ακόμα... ψάχνουν! Φυσικά, ο κατηγορούμενος έγινε καπνός!
Μια από τα ίδια...
Φυσικά, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα η διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Ακούγονται διάφορα για «εξαφανισμένους» και «πειραγμένους» φακέλους, απ' όπου είχε εξαφανιστεί η κατηγορία για ανθρωποκτονία. Αυτά που ακούγονται, είναι μάλλον εξωφρενικά. Και όχι μόνο: κάποιοι απέκρυψαν το γεγονός από το υπουργείο Δικαιοσύνης, για περίπου ένα μήνα!

http://elkosmos.gr/epikairotita/h-/egklhmatikothta/11912-2012-11-27-01-37-20.html