Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ;

Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, στις 12 η ώρα, η ταφή της σωρού του γιού του αιωνόβιου κρατούμενου Σ. Ν. Ντερτιλή, αξιωματικού και αυτού του Πολεμικού Ναυτικού - διακριθέντα μάλιστα για τις υπηρεσίες του για την πατρίδα. Η νεκρώσιμη ακολουθεία του έγινε την περασμένη Τρίτη στο Λύντς της Αυστρίας όπου πέθανε και όπου δραστηριοποιούταν επαγγελματικά, μετά την αποστρατεία του.
Υπάρχουν δημοσιογραφικές φήμες, οι οποίες λένε ότι ο Στρατηγός Ν. Ντερτιλής δεν έχει ειδοποιηθεί για τον θάνατο του γιού του, οι οποίες είναι και ύποπτες, καθώς θέλουν να τον παρουσιάσουν ως ανίκανο να έχει επαφή με την πραγματικότητα, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Μήπως αντιθέτως αυτή η φήμη εξυπηρετεί κάποιους κύκλους που θέλουν να "θάψουν το γεγονός ότι η "ανθρωπιστική δημοκρατία" που κρατά επί 38 χρόνια έναν άνθρωπο στις φυλακές, δεν θα του επιτρέψει ούτε να χαιρετίσει τον γιό του για τελευταία φορά; Το δεύτερο μεγάλο θέμα, το οποίο συνδέεται με το πρώτο, είναι το εάν θα επιτραπεί στον Στρατηγό να παραστεί στην ταφή της σωρού του γιού του. Εδώ υπάρχει ένα νομικό ζήτημα, καθώς βάση του ποινικού κώδικα, οι κρατούμενοι μπορούν να παρευρεθούν στην κηδεία συγγενικών τους προσώπων πρώτου βαθμού, φτάνει να το ζητήσουν εγγράφως από τις αρμόδιες αρχές. Είναι γνωστό όμως ότι ο Στρατηγός Ντερτιλής έχει κατ' επανάληψη αρνηθεί να αναγνωρίσει το καθεστώς της φυλακισης του - αιχμαλωσίας όπως το λέει ο ίδιος. Και ως εκ τούτου δεν υπογράφει χαρτιά που να απευθύνονται σε διάφορους διευθυντές - υπουργούς και ούτω καθ' εξής, ως κρατούμενος. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε, "σιγά να μην ζητήσω εγώ άδεια από αυτούς". Θα βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί αυτό το ζήτημα;

Αναμένουμε να δούμε το εάν η δικαιοσύνη που αφήνει ελεύθερους υπόπτους για τρομοκρατία, θα αρνηθεί για δικονομικούς λόγους σε έναν 90χρονο κρατούμενο να παρευρεθεί στην ταφή του μοναδικού παιδιού του. 

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/11934-2012-11-29-17-50-29.html