Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ!


ntavoutΣε πραγματικό ρεσιτάλ, εξωτερικής πολιτικής προέβη χθές ο Τούρκους αρμόδιος υπουργός, Αχμέντ Νταβούτογλου, κλαίγομενος και οδυρόμενος δίπλα σε Παλαιστίνιους συγγενείς, θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών.
Την ίδια στιγμή που η παγκόσμια γνώμη - πέρα από την σκληρή στάση κυβερνήσεων που έχουν συνδέσει τα συμφεροντά τους με αυτά του Ισραήλ - στέκεται όλο και περισσότερο δίπλα στους Παλαιστίνιους, ο τούρκος ΥΠΕΞ βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο αυτού του κύματος συμπάθειας.
Την ίδια στιγμή που οι Έλληνες πολιτικοί ασχολούνται μοναχά με την διασφάλιση της "επόμενης δόσης' και ολόκληρη η χώρα κρέμεται από το Eurogroup, που μάλιστα τελικά δεν έβγαλε καν απόφαση, οι Τούρκοι έχουν ανελιχθεί σε επίπεδο όχι πια περιφερειακής δύναμη, αλλά ισχυρότατου γεωπολιτικού παράγοντα της περιοχής. Ο οποίος δεν διστάζει να πάρει ενεργά μέρος.
Είναι πλέον σαφές ότι οι Τούρκοι θέλουν να εκπροσωπήσουν το Ισλάμ. Και με δεδομένες τις εσωτερικές καταστάσεις της Αιγύπτου, την διάλυση του Ιράκ, την πολιτική απομόνωση του Ιράν, αλλά και την επί της ουσίας μη νομιμοποίηση των αμερικανόφιλων καθεστώτων της Σαουδικής Αραβίας εκ μέρους των μουσουλμάνων της ευρύτερης περιοχής, είναι πολύ πιθανόν σύντομα να το πετύχουν!


 http://www.elkosmos.gr/international-news/international-news/europe/11874-2012-11-21-05-00-13.html