Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΔΑΝΕΙΟ ΕΝΟΣ ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Πως είναι δυνατόν να λαμβάνει μια χώρα που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδοτήσεις και να εξασφαλίζει χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους φορολογουμένους όταν η ίδια δανειοδοτεί και δωρίζει χρήματα σε τρίτες χώρες;
Αυτό το ερώτημα γεννήθηκε στη σκέψη μας διαβάζοντας για το δάνειο ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που σύναψε η Αίγυπτος με την Τουρκία, ως πρώτη δόση της διπλάσιας βοήθειας που υποσχέθηκε ο Ερντογάν στον Μοχάμεντ Μόρσι της Αιγύπτου. Το άλλο δισεκατομμύριο δολάρια θα δοθεί ως δωρεάν βοήθεια. Η υπογραφή έγινε μετά την ομιλία του Μόρσι στο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν.
Διότι εάν είναι να δωρίζεις χρήματα από δω κι από κει, ασχέτως του σκοπού για τον οποίο δίνονται, δεν είναι λίγο γελοίο να παίρνεις χρήματα για κοινωνικούς ή οικολογικούς σκοπούς για παράδειγμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα μπορούσες να επενδύσεις τα χρήματα που δωρίζεις; Διότι εάν είναι έτσι, θα μπορούσε η ΕΕ να δώσει τα χρήματα και όχι να κάνει ο ισλαμιστής Ερντογάν τον καλό φίλο!

http://www.defence-point.gr/news/?p=59460