Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΟΝ ''ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ''


Ο Νο1 καταζητούμενος της Καραμανλικής μεταπολίτευσης, Π. Μπόλαρης, ο άνθρωπος που οι εφημερίδες την δεκαετία του '70 τον ανακάλυπταν πίσω από κάθε τρομοκρατική ενέργεια της Δεξιάς, μιλάει για πρώτη φορά.
Σε μία συνέντευξη - ποταμό, ο τότε ταγματάρχης των καταδρομών, μιλάει για όλυος και για όλα καταθέτοντας την αποψή του για σημαντικά ιστορικά γεγονότα, όπως το Πολυτεχνείο, η προδοσία της Κύπρου, το πραξικόπημα της πυτζάμας. Παράλληλα, ανοίγει νέους δρόμους για τον ιστορικό φέρνοντας για πρώτη φορά στο φώς στοιχεία που αφορούν την δράση της Μοσάντ και άλλων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και την σχέση τους με την τρομοκρατία. Τέλος ξεδιπλώνει την προσωπική του ιστορία, από την διάρρηξη των σχεσεών του με τον Ιωαννίδη, την φυλάκιση και την αποδρασή του το 1978, μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά την παραγράφη λόγω 20ετίας των κατηγοριών που τον αφορούσαν.
Για όλη αυτή την προσωπική του περιπέτεια, δηλώνει αμετανόητος και τονίζει πως ό,τι έκανε, το έπραξε από την αγάπη του για την πατρίδα