Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ...

Γράφει ο συναγωνιστής
Panos Mistabone
 
...αν μου αρέσει η Δημοκρατία ή όχι; Δεν ξέρω! Δεν την έχω ζήσει για να μπορώ να απαντήσω. Δημοκρατία σημαίνει ένα οργανωμένο κράτος με αυστηρούς νόμους οι οποίοι θα εφαρμόζονται. Με αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες όποιοι αυτοί κι αν είναι, απ'όποιο κοινωνικό στρώμα αυτοί και αν προέρχονται.
Δημοκρατία σημαίνει συχνά δημοψηφίσματα για πολύ σοβαρά θέματα όπως γίνεται ας πούμε στην Ελβετία.Ο λαός πρέπει να εκφράζει την άποψη του συχνότερα και όχι μόνο ανα τέσσερα χρόνια.
Δημοκρατία σημαίνει κράτος προνείας. Δωρεάν ασφάλεια, υγεία και παιδεία στους Έλληνες. Παιδεία Ελληνική χωρίς συνωστισμούς και βαρβαροποίηση της γλώσσας. Παιδεία που θα αναδεικνύει άξιους ανθρώπους και όχι παπαγαλάκια.
Δημοκρατία σημαίνει ένα κράτος το οποίο θα παράγει τόσα όσα του χρειάζονται για να είναι ανεξάρτητο και ακόμα περισσότερα έτσι ώστε να εξάγει τα προιόντα του.
Δημοκρατία σημαίνει ένα κράτος το οποίο θα εξαφανίσει νοοτροπίες όπως ας πούμε η πρώτη μας επιθυμία να είναι να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα ή η νοοτροπία του "το παιδί μου θέλω να γίνει διευθυντής ή να δουλέψει στο δημόσιο, δεν θα μου γίνει αγρότης, οικοδόμος, τεχνίτης"!
Δημοκρατία θα πεί ένα κράτος το οποίο θα έχει άψογη μεταναστευτική πολιτική και ΑΝ χρειάζεται θα εισάγει για όσο χρονικό διάστημα μετανάστες για συγκεκριμένη εργασία.
Δημοκρατία θα πει ένα κράτος το οποίο θα ξέρει πόσο κόσμο μπορεί να θρέψει και ποιά είναι τα όριά του.
Δημοκρατία θα πει, ένα κράτος το οποίο κάνει τους πολίτες του να το αγαπούν, ένα κράτος που δεν διώχνει τα παιδιά του, που δεν τα "τρώει"!
Δημοκρατία θα πει το ίδιο το κράτος, να μην καταστρέφει το Έθνος.
Αυτές είναι κάποιες σκέψεις μου. Τίποτα απ'όλα αυτά δεν έχω ανταμώσει, συνεπώς δεν μπορώ να απαντήσω.Τα τριαντα οκτώ χρόνια μεταπολίτευσης είναι σαν μία παρένθεση καταστροφής για εμένα. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον συναντήσω κάτι απο τα παραπάνω τότε θα σας απαντήσω...
 
http://tziopasinfo.blogspot.co.nz/2012/08/blog-post_21.html