Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ : ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ


Το τριήμερο 25 έως 27 Μαΐου πραγματοποιούνται, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και του Δήμου Σουλίου,  οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα του Σουλίου.
Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Παρασκευή 25 Μαΐου, με μαθητικό ποδηλατικό αγώνα στην Παραμυθιά. 
Το Σάββατο στην Παραμυθιά (7.15 μ.μ.) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά <<Συνωστισμένες στο Ζάλογγο>> στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο θα γίνει συνάντηση χορευτικών και περιδιάβαση των χορευτών με παραδοσιακές στολές, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής στην πόλη και μισή ώρα αργότερα θα παρουσιαστούν δημοτικοί χοροί από τα συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Την Κυριακή οι εκδηλώσεις αρχίζουν με τον διεξαγόμενο για πρώτη φορά ορεινό δρόμου θυσίας Σουλιωτών, για τον οποίο η εκκίνηση θα δοθεί στη Γλυκή (ώρα 8.00) και ο τερματισμός θα γίνει στις 11.00 στο Βουλευτήριο των Σουλιωτών.
Στις 7.00 π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία- Δοξολογία  στον Παλαιοχριστιανικό ναό του Αγίου Δονάτου και θα ακολουθήσουν εκφώνηση πανηγυρικού, αναπαράσταση της ανατίναξη του Κουγκίου, Επιμνημόσυνη Δέηση κ.α

http://ellas2.wordpress.com
 www.proinoslogos.gr