Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ

 
Του Χρήστου Χαρίτου

Η Νέα Δημοκρατία έχει πολιτευθεί από την Μεταπολίτευση και εντεύθεν ως ένα κεντρώο κόμμα, στις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας, ασπαζόμενο την ατζέντα της αριστεράς σε πληθώρα θεμάτων: Ελληνο-τουρκική προσέγγιση, ενσωμάτωση μεταναστών, δια-πολιτισμική εκπαίδευση, απίσχναση του εθνικού κράτους.
Στην ουσία, η Ν.Δ. έχει σπάσει κάθε δεσμό με την Δεξιά παράταξη. Την Δεξιά που υπερασπίσθηκε την εθνική κυριαρχία τον Νοέμβριο του 1916 από τις Αγγλο-γαλλικές ξιφολόγχες του Βενιζελικού πραξικοπήματος της Θεσσαλονίκης, την παράταξη που διέσχισε τον Σαγγάριο, που έγραψε το Έπος του 1940 και απελευθέρωσε την Βόρειο Ήπειρο, που κράτησε την Αθήνα ελεύθερη τον Δεκέμβριο του 1944, που ίδρυσε την ΕΟΚΑ και έδωσε τον αγώνα για την Ένωση της Κύπρου. Την παράταξη του Δραγούμη, του Παλαμά, του Εγγονόπουλου, της Παξινού, του Καραγάτση, του Ελύτη.
Το ιδεολογικό και πολιτικό κενό στην Δεξιά, ήρθε να καλύψει το 2000 ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Για αυτό, όλες οι προσπάθειες της Ν.Δ. να απαξιώσουν τον ΛΑ.Ο.Σ και τον Καραταζαφέρη έπεσαν στο κενό. Διότι εμείς εκφράζουμε την «εθνική ψυχή» της Δεξιάς παρατάξεως.
Ποιο είναι το ιδεολογικό περίγραμμα της Δεξιάς:
  1. ο πατριωτισμός
  2. η ελευθερία
  3. ο χριστιανικός ουμανισμός, σε συνάφεια με τον ορθό λόγο της Αρχαιοελληνικής σκέψεως.
Ποια είναι η πολιτική ατζέντα της Δεξιάς:
  1. η υπεράσπιση του εθνικού κράτους
  2. η εμπέδωση των εθνικών αξιών στην κοινωνία
  3. ένα κράτος δικαίου-ισονομίας για όλους τους πολίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου