Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ


Την ικανοποίησή του για την απόφαση του υφυπουργού Ναυτιλίας, Αδώνιδος Γεωργιάδη να εγκαταστήσει στα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδος συσκευές ανίχνευσης, εξέφρασε με δελτίο τύπου προ ολίγου ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Το Δελτίο Τύπου λέει συγκεκριμένα:
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επί σειρά ετών ζητεί από τους φορείς της πολιτείας να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, το οποίο υπονομεύει τη λειτουργία των νόμιμων στεγασμένων επιχειρήσεων, πλήττει την εθνική οικονομία, στερώντας τα δημόσια ταμεία από έσοδα εκατομμυρίων ευρώ και δημιουργεί αίσθηση εγκατάλειψης και ατιμωρησίας στα κέντρα των μεγάλων ελληνικών πόλεων και στα τουριστικά θέρετρα.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη επιχειρείται μια σοβαρή προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου, με την υλοποίηση της πρότασης του Συλλόγου μας να τοποθετηθούν συστήματα ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες Χ στις πύλες εισόδου της χώρας.
Τα οφέλη από τη συγκεκριμένη ενέργεια πέραν του ότι θα συμβάλλουν στον εντοπισμό επικίνδυνων και λαθραίων φορτίων, θα μεγιστοποιήσουν τα έσοδα του Δημοσίου.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εν λόγω προσπάθεια του Υφυπουργού θα βρει μιμητές από τους συναρμόδιους, για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, φορείς της πολιτείας, ώστε με τη λήψη ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων να επιτευχθεί η οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

http://dexios.gr/site/4935


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου