Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

"3.800 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..." «Μίνως γάρ… ναυτικόν εκτήσατο και της νυν Ελληνικής θαλάσσης επί πλείστον εκράτησε…» (Θουκυδίδης, Ιστοριών Α 4)

Σχόλιο Αιώνιας Ελληνικής Πίστης : Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την νέα ενότητα ενός από τα καλύτερα ιστολόγια που υπάρχουν στο διαδίκτυο Το ΠΕΡΙ ΑΛΟΣ για άλλη μια φορά μας εκπλήσσει με την θεματολογία του.Πολλά συγχαρητήρια στην υπεύθυνη του ιστολογίου κ Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου.
Η Αιώνια Ελληνική Πίστη πάντα θα είναι κοντά στηρίζοντας την Ελληνική αυτή προσπάθεια. 

Κείμενο φωτογραφίες: Βασίλης Μεντόγιαννης
Επαγγελματίας Δύτης (Φωτογραφία – κάμερα – Σκηνοθεσία)

Ανάρτηση στο Περί Αλός με την έγκριση του
UFR TEAM Underwater Filming & Research
και του συγγραφέως Βασίλη Μεντόγιαννη, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011


«Ακριβώς δίπλα από το καλάθι συλλογής αγγείων, πλάι στον αναρροφητήρα έχουμε αποθέσει το αγγείο 52. Θέλω να το ανεβάσεις προσεκτικά, γιατί είναι γεμάτο άμμο και είναι βαρύ. Σας περιμένουμε.» μου λέει η Ελπίδα Χατζηδάκη, διευθύντρια της υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας στην Κρήτη.
«Απαλά, μαζί με την Νίκη Μάρντερ, βυθιζόμαστε για να φτάσουμε στο χώρο της ανασκαφής. Καταλήγοντας στο ναυάγιο ξεκινάμε να ολοκληρώσουμε κάποιες υποβρύχιες λήψεις και στο τέλος θα ανεβάσουμε το αγγείο. Παραδίδω την φωτογραφική μου μηχανή στη Νίκη και με πολύ προσοχή αγκαλιάζω το αγγείο. Πατάω το κουμπί παροχής αέρα φουσκώνοντας τον ρυθμιστή πλευστότητας για να μπορέσω να εξισορροπήσω το επιπλέον βάρος. Το αγγείο είναι πράγματι βαρύ, χρειάστηκε να γεμίσει σχεδόν όλο το τζάκετ για να ξεκινήσω και να έχω ανοδική πλευστότητα. Ανεβαίνοντας αργά σκέφτομαι πως το αγγείο που έχω αυτή την στιγμή στην αγκαλιά μου είναι 3.800 ετών.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου