Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΗ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ.ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Την κατάθεση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα του νομοσχεδίου για τον θαλάσσιο τουρισμό, στο οποίο περιλαμβάνεται και η διάταξη για πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι με την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα θα δημιουργηθούν υποδομές στα λιμάνια και την ξηρά, στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, προκειμένου, όπως είπε, «η χώρα μας να εισπράξει αυτό που θέλει, δηλαδή ανάπτυξη του τουρισμού, περισσότερους επιβάτες και τουρίστες, αλλά και δουλειές για τους εστιάτορες, του ξενοδόχους και τους εμπόρους»...

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το νομοσχέδιο αυτό, που απασχολεί τη τουριστική βιομηχανία, έχει και τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και ότι είναι ένα θέμα που ενώνει το πολιτικό μας σύστημα, στην προσπάθεια να επιτύχουμε αύξηση του τουριστικού προϊόντος της κρουαζιέρας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι όλοι οι εκπρόσωποι των μεγάλων εταιρειών έχουν εκφράσει τη μεγάλη αισιοδοξία τους για τους επόμενους μήνες.
Σε ερώτηση για την ενίσχυση της ελληνικής σημαίας στα ποντοπόρα πλοία, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι το υπουργείο εργάζεται συστηματικά με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και με όλους τους συναρμόδιους φορείς προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο κινήτρων, ώστε όχι απλά να ενισχυθεί η σημαία στον ελληνικό και παγκόσμιο στόλο αλλά και να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία της ελληνικής ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία.
Ο υπουργός εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός των υπηρεσιών του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με το Λιμενικό. Πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό πρέπει να λήξει και αναγνώρισε ευθύνες στους χειρισμούς και στις δύο πλευρές.


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/12/blog-post_272.html#more


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου