Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Αυτά που δεν κάνει ένα ανίκανο κράτος, ευτυχώς τα κάνουν ικανοί φορείς και ιδιώτες. Περίπου 3.000 αντίτυπα 122 επιστημονικών μελετών με θέμα την Μακεδονία, εδώρισε τον τελευταίο μήνα σε 30 βιβλιοθήκες της χώρας μας, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών!
Πρόκειται για συνολικά 2.886 αντίτυπα ενώ, σε ετήσια βάση, η Εταιρεία αποστέλλει κάθε νέα έκδοσή της σ’ όλες τις δημόσιες βιβλιοθήκες, καθώς επίσης μεγάλο αριθμό μελετών της σε δήμους, μητροπόλεις και οργανώσεις Μακεδόνων.

Το 2010 εχάρισε 2.128 εκδόσεις της σε 458 αποδέκτες. Ειδικότερα στο νεοσύστατο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, τον περασμένο Νοέμβριο, εδώρισε τα 700 σπουδαιότερα έργα της Ελληνικής Γραμματείας, από τους αρχαίους μέχρι τους νεώτερους χρόνους, και 30 κορυφαίες εκδόσεις της για την Μακεδονία.
Δεν έχουμε να πούμε παρά ένα μεγάλο «εύγε στην Εταιρεία!». Διότι Μακεδών δεν σημαίνει μόνον να λες ότι κατάγεσαι απ’ αυτήν την μακρόστενη ελληνική γη, αλλά να το αποδεικνύεις κιόλας, και με την διάδοση του πνεύματος, όπως έκανε ο κύριος εκπρόσωπος των Μακεδόνων, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο παμμέγιστος των Ελλήνων, που διέδωσε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και το θέατρο στα πέρατα της Ασίας, και γι’ αυτό λατρεύθηκε εκεί - και λατρεύεται ακόμη και σήμερα! - ως θεός!... 



http://www.xronos.gr/detail.php?ID=72816


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου