Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΘΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΕΙ!

 
ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μία διαρκής ανανεωτική ροή των γεωπολιτικών γεγονότων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, όπως και σε αυτή της Μέσης Ανατολής, με κεντρικό άξονα πάντοτε τη Τουρκία.
Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη τη γεωστρατηγική θέση, σε συνδυασμό με την ομολογουμένως ενεργητικότατη εξωτερική της πολιτική της, κλείνει ανοιχτά μέτωπα (Συρία, Αρμενία), εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο, προσεγγίζει τον Αραβικό κόσμο χρησιμοποιώντας το θρησκευτικό συναίσθημα, ενώ στηρίζει ένθερμα με τάσεις ακόμα και …μητρικού ενστίκτου τις χώρες (Σκόπια, Αλβανία) που ανά τακτά χρονικά διαστήματα δεν ξεχνούν να κραυγάζουν «αλυτρωτικές κορώνες» εναντίον της χώρα μας.
Παράλληλα, η συντηρούμενη ψευτο-διαμάχη με το Ισραήλ συνεχίζει να συντηρείται αλλά και να αποδίδει στο Μουσουλμανικό κόσμο, ενώ το αρχικό «κλείσιμο» του ματιού στη Ρωσία, σήμερα έχει ευοδωθεί σε μια σχέση…εγκάρδια. Όσον αφορά τα συμφέροντα των ΗΠΑ…ούτε λόγος, ειδικά μετά τη τελευταία «αρχηγική» επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου