Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΞΩΡΑΪΖΕΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΒΑΚΟΥΦΙΑ

Μεγάλο λάθος θα κάνουν όσοι παραπλανηθούν και θεωρήσουν ότι η κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιστρέψει σε ιδρύματα της ελληνικής μειονότητας (και όχι μόνο) ακίνητα τα οποία είχαν κατασχεθεί από το τουρκικό δημόσιο και είχαν περάσει στην ιδιοκτησία τρίτων.
Για τη μεγιστοποίηση του επικοινωνιακού οφέλους από την πολιτική πρωτοβουλία, η ανακοίνωση από τον Ερντογάν έγινε ενώπιον του Οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου… Πρόκειται για εκατοντάδες ακίνητα, νεκροταφεία και πηγές (κρήνες), υπό την προϋπόθεση να είχαν δηλωθεί ότι ανήκουν σε μέλη της ελληνικής μειονότητας, κατά το 1936.
Τα βακούφια (κοινωφελή ιδρύματα) των μειονοτήτων έχουν προθεσμία 12 μηνών για να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους και αν το περιουσιακό στοιχείο που διεκδικούν έχει περάσει σε χέρια τρίτων, τότε το ίδρυμα θα λάβει αποζημίωση βάσει της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Να σημειωθεί επίσης ότι το ζήτημα βαίνει προς διευθέτηση ενώ εκκρεμεί – βρίσκεται υπό εξέταση ενώπιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η προσφυγή ελληνικού βακουφίου της Κωνσταντινούπολης.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου