Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ : ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το νέο τεύχος του περιοδικού «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ» (Νο. 18, Αύγουστος 2011), το οποίο κυκλοφορεί σήμερα, Τρίτη 9 Αυγούστου, σε όλη την Ελλάδα, είναι αφιερωμένο στην Πολεμική Αεροπορία.
Παρουσιάζουμε αναλυτικά τον μηχανισμό της κορυφαίας δραστηριότητας της Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι η επιτήρηση και ο έλεγχος του εθνικού εναέριου χώρου αλλά και του διεθνούς εναερίου χώρου, δηλαδή του FIR Αθηνών, η ευθύνη και η αρμοδιότητα του οποίου έχει ανατεθεί στη χώρα μας στη βάση διεθνών συμφωνιών. Αναχαίτιση δεν είναι μόνο τα μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής, αλλά και ένας τεράστιος μηχανισμός συστημάτων και μέσων τα οποία αδιάκοπα και αδιάλειπτα επιτηρούν, ελέγχουν και κατευθύνουν τα φίλια μαχητικά. Επίκεντρο της ανάλυσης είναι η παρουσία της «ΣΙ&Γ» σε ένα από τα υπόγεια κέντρα διοίκησης και ελέγχου της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια αναχαιτίσεων τουρκικών μαχητικών, όπου όλος ο μηχανισμός τέθηκε μπροστά στα μάτια μας σε λειτουργία, δίνοντάς μας την ευκαιρία να καταγράψουμε συγκλονιστικές και άγνωστες λεπτομέρειες…
Επίσης διερευνούμε και παρουσιάζουμε ΕΦΙΚΤΕΣ και ΔΥΝΑΤΕΣ επιλογές για τη διατήρηση και επαύξηση της εθνικής αεροπορικής ισχύος, την πιο δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει η χώρα τα τελεταία 50 χρόνια. Λύσεις οικονομικές και υλοποιήσιμες, οι οποίες όμως επαξαύνουν σημαντικά την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.
Τέλος, στις ειδήσεις του τεύχους παρουσιάζουμε τις τελευταίες εξελίξεις για δύο εξοπλιστικά προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας, και συγκεκριμένα των αεροσκαφών τακτικών μεταφορών C-27J Spartan και των συστημάτων αυτοπροστασίας ASPIS II, αλλά και για το κύριο πρόγραμμα του Ελληνικού Στρατού, αυτό των αρμάτων μάχης Leopard 2HEL.

ΕΠΙΣΗΣ : Αναχαιτίζουμε τους Τούρκους, Καταρρίπτουμε τους Μύθους
                Η αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  

                ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Συνεχόμενα λάθη μας επιστρέφουν στο Σχέδιο Ανάν…
                Η Ελλάδα, η Κύπρος & το Παγκόσμιο Ενεργειακό Παίγνιο: Η ευκαιρία του αιώνα για τον Ελληνισμό
                Ο θρυλικός «Τζον» της CIA που εξουδετέρωσε τον Μπιν Λάντεν…

ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

DefencePoint.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου