Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ : ΤΑ 5 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ

του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»


Μάνος Χατζηδάκης: Συγκριτική μελέτη 21ης Απριλίου και 4ης Αυγούστου, εκδόσεις «Ελεύθερος Κόσμος», 2011. Εντυπωσιακή μελέτη ενός νέου ερευνητή, που δεν διστάζει να αποτυπώσει την αλήθεια για δύο περιόδους της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας, για τις οποίες κυριαρχεί ακόμη η ιστορική μονομέρεια.
Κώστας Δημητριάδης: Κύπρος 1974 - Η μεγάλη προδοσία, εκδόσεις «Πελασγός», 2011. Εις βάθος αξιοποίηση όλων των βιβλίων που έχουν γραφεί μέχρι σήμερα για την εισβολή και τα όσα προηγήθηκαν, μαρτυριών και αφηγήσεων, χωρίς φόβο, πάθος και προκαταλήψεις από τον συγγραφέα, που μας παρέδωσε ένα βιβλίο λυτρωτικό από κάθε άποψη.
Δημήτρης Σαββίδης: Νέα Δεξιά - Ένα κίνημα ιδεών εθνικιστικής ανατροπής, εκδόσεις «Patria», 2011. Ευχάριστο ξάφνιασμα η αναφορά στο κίνημα ιδεών της εθνικιστικής Δεξιάς, που ενώ σάρωσε την Ευρώπη τις δεκαετίες ‘70 και ‘80, στην πατρίδα μας στρεβλώθηκε και τελικά λησμονήθηκε, παρά την ελπιδοφόρα προσπάθεια προωθήσεως του κυρίως μέσα από τις εκδόσεις της «Ελεύθερης Σκέψης» - για να θυμόμαστε, να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε.
Άννα Γκέρτσου-Σαρρή: Με ενάντιους ανέμους, εκδόσεις «Κέδρος», 1996. Μέσα από την βιογραφία της Θρακιώτισσας αρχόντισσας και καπετάνισσας Δόμνας Βιζβίζη, της «Μπουμπουλίνας της Θράκης», η καλή Ελληνίδα λογοτέχνιδα στοιχειοθετεί ένα πραγματικό συναξάρι των αφανών ηρώων της εθνικής μας επαναστάσεως του 1821.
Στέλιος Κούλογλου: Μην πας ποτέ μόνος στο Ταχυδρομείο, εκδόσεις «Ωκεανίδα», 2002. Το πολύ επιτυχημένο μυθιστόρημα - θρίλερ του γνωστού δημοσιογράφου αποτυπώνει με δραματικό τρόπο την βαρβαρότητα του κομμουνιστικού καθεστώτος της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, μέσα από μία συναρπαστική αφήγηση που καθηλώνει.
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου