Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛ

 
Του Αντώνη Ι. Γρυπαίου
Διεθνολόγου

 Κάτι ήξερε ο Κίσσινγκερ όταν έλεγε ότι αν μάθουν οι Έλληνες τη πραγματική τους ιστορία και το πολιτισμό θα γίνουν μεγάλοι και τρανοί

Από τη σύγχρονη ιστορία και γεωγραφία, μάθαμε στα σχολεία ότι την Αμερική ανακάλυψε ο Λατίνος θαλασσοπόρος και εξερευνητής ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ  ΚΟΛΟΜΒΟΣ.
Αυτό είναι σωστό, αλλά ισχύει μόνο για τα χρόνια του Μεσαίωνα, δηλαδή για τη μ.Χ. εποχή. Ως γνωστόν ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ  ΚΟΛΟΜΒΟΣ, έφθασε στην Αμερικανική ήπειρο στη δεκαετία του 1450 μ.Χ.

Όμως χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, σύμφωνα με τη παράδοση, και τα όσα αρχαιολογικά ευρήματα, τεκμήρια, σύμβολα, κειμήλια, βιβλία, και μνημεία διεσώθησαν και ευρέθησαν σε διάφορα μέρη της Γης, στο πλανήτη μας υπήρξε πολιτισμός υψίστης τεχνολογίας, και η υπερδύναμη των χρόνων εκείνων, ήταν οι πρόγονοί μας Έλληνες, οι γνωστοί στην τότε ανθρωπότητα σαν ΕΛ, από το ΕΛΛΗΝΕΣ & ΕΛΛΑΣ.



1 σχόλιο:

  1. Προσωπικά, πιστεύω… πως ο πολιτισμός μας, δεν είναι ούτε του σήμερα αλλά ούτε… του χθες. Αυτός!... ¨Έρχεται μέσα απ’ τις χιλιετίες και ανέδειξε πως έχει κυριαρχήσει στην ανάπτυξη του έθνους και των… εθνών και που σήμερα ορισμένοι προσπαθούν να τον καλλιεργήσουν αυτόν τον πολιτισμό μέσα απ τις προσπάθειες σαν έργο δικό τους και δυστυχώς,. Μια παροιμία λέει.. Πως όταν δεν δείχνει η γίδα, δείχνει… το κέρατο. Ο ήλιος δεν σκεπάζετε με την κρησάρα γιατί αυτό το σύνολο του πολιτισμού είναι σε κάθε τετραγωνικό μέτρο στο Ελληνικό κράτος και έδαφος και όχι μόνον. Ας ξυπνήσουν όλοι και να καταλάβουν πως μέσα τους,…. Υπάρχει… ένα μέρος αυτού του πολιτισμού και ας αφιερώσουν αυτόν το χρόνο σε αυτό το έθνος και κατά κάποιον τρόπο θα ξυπνήσουν και το είναι τους πέρα από προσωπικές, φιλοδοξίες. Θα έκανα μια προσωπική έκκληση πως ας αναθεωρήσουν ορισμένοι την αρχαία Ελληνική που θέλουν να αφαιρέσουν απ’ τα σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή