Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΑ Ο ΜΠΟΛΑΝΟΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Μόνο απογοήτευση μπορεί να σημάνει για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών που διενεργήθηκαν στην Αλβανία την Κυριακή.
Ο Βασίλης Μπολάνος, που εδώ και αρκετά χρόνια αποτελούσε “αγκάθι” στα μάτια των Αλβανών σωβινιστών αλλά και των συμφερόντων που ήθελαν να “εκμεταλλευτούν” την “αλβανική ριβιέρα” όπως ονομάζεται η παραλία της Χιμάρας δεν θα είναι πλέον Δήμαρχος στην ιστορική αυτή πόλη του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Για πολύ λίγους ψήφους (από 3 έως 90 ή 250 κάνουν λόγο διάφορες πηγές) ο Βασίλης Μπολάνος χάνει από τον “αιώνιο αντίπαλό” του, τον οποίο είχε κερδίσει στις εκλογές και του 2007 και του 2003, Γιώργο Γκόρο, ο οποίος ήταν ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών.
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την ήττα φαίνεται να έχει παίξει αυτή την στιγμή και η συμμετοχή στις εκλογές του υποψηφίου του ΕΕΜ-ΜEGA (άλλο ελληνικό κόμμα) Δημήτρη Λάζαρη, παρόλο που ακόμη δεν γνωρίζουμε το ποσοστό που απέσπασε.
Βέβαια πηγές από την Βόρειο Ήπειρο κάνουν λόγο για τρείς ακόμη παράγοντες, οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος. Κατ΄αρχήν όλοι θεωρούν πλέον ότι υπήρξε “κρυφή συμμαχία” μεταξύ δημοκρατικού και σοσιαλιστικού κόμματος, σε πρακτικό επίπεδο, καθώς το 17% του υποψηφίου των δημοκρατικών δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου