Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

14.05.2011: Ο ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός με τον Γιάννη Κουριαννίδη.

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ενδοχώρα» στη Θεσσαλονίκη στον νέο του πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων» το Σάββατο 14 Μαΐου με καλεσμένο τον καθηγητή Ανθρωπολογίας Άρη Πουλιανό.
14.05.2011: Ο χώρος της εκδήλωσης αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει τους παρευρισκόμενους.
Ο διεθνούς φήμης και καταξίωσης επιστήμονας μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως μετά τον εκδιωγμό του από το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής, όπου για δεκαετίες επιτελούσε ένα σημαντικότατο επιστημονικό έργο με διεθνή εμβέλεια, αφού στην κυριολεξία ανέτρεψε όλα τα ιστορικά δεδομένα και θεωρίες για την καταγωγή του ανθρωπίνου γένους. Ένα τέτοιο έργο, όπως ήταν φυσικό, δημιούργησε πολλούς ορκισμένους εχθρούς του, τόσο στον επιστημονικό, όσο και στον ευρύτερο πολιτικό χώρο. Μικροφιλοδοξίες και σκοπιμότητες κυριάρχησαν, με αποτέλεσμα τον τελικό εκδιωγμό του κ. Πουλιανού από τον κατ’ εξοχήν χώρο έρευνας και δημιουργίας του.
Η ανάδειξη της παγκοσμίου σπουδαιότητας του σπηλαίου των Πετραλώνων και του Αρχανθρώπου που είχε βρει καταφύγιο εκεί, αποτελούν σίγουρα επίτευγμα του Άρη Πουλιανού. Όπως συνηθίζεται, δυστυχώς, όμως στη χώρα μας, τελικά όλα αυτά ανταμείβονται με αχαριστία, μικροψυχία και αγνωμοσύνη.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ


1 σχόλιο:

  1. ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη του ανθρωπολόγου Δρα Άρη Πουλιανού (μεταξύ πολλών άλλων: συνιδρυτή Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ένωσης και Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπρόεδρο Παγκόσμιου Ανθρωπολογικού Συνεδρίου στο Τόκιο, διοργανωτή 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας, Πετράλωνα Χαλκιδικής το1982), μετά από την αντισυνταγματική και βάρβαρη εκδίωξή του από το Σπήλαιο των ΑΛΤΡΟΥΪΣΤΩΝ Αρχανθρώπων Πετραλώνων Χαλκιδικής και το Ανθρωπολογικό Μουσείο που έφτιαξε ο ίδιος και διηύθυνε αμισθί και άψογα με συνεχή κρατικό έλεγχο, αφού δεν υπάρχει διεθνώς άλλος ανθρωπολόγος με τις ικανότητές του:

    http://www.youtube.com/watch?v=jyyMCFBLImU
    (μετά από το 17o λεπτό)
    www.aee.gr
    Ένα μικρό δείγμα επαίνων συναδέλφων του:
    petralona-cave.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=181&Itemid=151&lang=el

    Οι παράσιτοι εγωμανείς ενοχλούνται από την ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ των Αρχανθρώπων και κάθε λαού που τη συνεχίζει.
    Να δούμε ποιος θα τους ταΐζει αύριο που θα αφανιστεί ο καταναλωτισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή