Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

1).Πόσο δύσκολο είναι για την Ελλάδα να υπερασπίσει την ΑΟΖ; 
2).Τι θα γίνει στη Μέση Ανατολή;

Υπερασπίζοντας την ελληνική ΑΟΖ

Η εισαγωγή στη διεθνή νομική πραγματικότητα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που μεταβάλλει τα ισχύοντα μέχρι σήμερα δεδομένα στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, τα τεράστια αποθέματα υποθαλάσσιων φυσικών πόρων και οι υπέρμετρες φιλοδοξίες της Τουρκίας επιβάλλουν στη χώρα μας όχι μόνο να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει το νέο περιβάλλον ασφάλειας που διαμορφώνεται, αλλά να δραστηριοποιηθεί άμεσα και αποφασιστικά. Αναλύουμε τα βασικά στοιχεία του απαιτούμενου επιχειρησιακού σχεδιασμού και την προτεραιοποίηση που επιβάλλει στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας ώστε να αποκτηθούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες που σήμερα είτε δεν υπάρχουν είτε δεν έχουν πλήρως αναπτυχθεί.

Αθήνα προς Λευκωσία: «Εξαιρέστε το Καστελόριζο από την ΑΟΖ»!!!
Σύμφωνα με τον τέως Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ρολάνδη, το 2003 η Αθήνα έντρομη ζήτησε από τη Λευκωσία να αλλάξει τη συμφωνία με την Αίγυπτο, η οποία θα ανάγκαζε το Κάιρο να αποδεχτεί πως το Καστελόριζο έχει ΑΟΖ!

Unitization Agreement Κύπρου-Ισραήλ: Ενεργειακή συμφωνία με στρατιωτικό περιεχόμενο!
Κατά τη διάρκεια έκτακτου συνεδρίου που έλαβε χώρα στο Λονδίνο και είχε ως θέμα τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοινώθηκε από την κυπριακή πλευρά η ανακάλυψη κοινού κοιτάσματος με το Ισραήλ και η συνεπακόλουθη υπογραφή ειδικής συμφωνίας για την ταυτόχρονη εκμετάλλευσή του από τις δύο πλευρές. Η συμφωνία εμπεριέχει και ισχυρή στρατιωτική διάσταση.

Φορέας έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων
H ΣΙ&Γ παρουσιάζει τη μορφή που θα πρέπει να έχει ο υπό ίδρυση φορέας για τη διαχείριση των υδρογονανθράκων το οποίο θα αποτελέσει το απόλυτο «εργαλείο» της ελληνικής AOZ όχι μόνο για την εκμετάλλευση αλλά και τη διασφάλισή της.





ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΙΡΑΝ: Ο κρίσιμoς παράγοντας για μία παγκόσμια ισλαμική επανάσταση…
ΛΙΒΥΗ: Το πραγματικό παρασκήνιο της εξέγερσης
ΜΠΑΧΡΕΪΝ: Tο παρατηρητήριο του Περσικού
ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Νεοελληνικοί μύθοι & γεωπολιτική πραγματικότητα

http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2355:-a-&catid=31:defence-greece&Itemid=54
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου