Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΕΛΛΑΣ, ΧΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ



Του Χρήστου Μαντζιάρη

Η χώρα μας είναι εκτός ελέγχου εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Η κυβέρνηση νομίζει ότι διοικεί και ο λαός νομίζει ότι έχει κυβέρνηση. Ο δε ΓΑΠ, «πετάει στα σύννεφα» επιδεινώνοντας έτσι τον κακό μας τον καιρό. Αυτά τα οποία γίνονται στην Ελλάδα δεν γίνονται σε καμία χώρα του πλανήτη. Ούτε στις πλέον περιφρονημένες.
Τα πάντα είναι εκτός ελέγχου. Μια ανοργάνωτη κυβέρνηση προσπαθεί να διοικήσει έναν ανοργάνωτο λαό σε ένα ανοργάνωτο κράτος που κάποιες ανοργάνωτες υπηρεσίες με την φαιδρή τους γραφειοκρατία επιτυγχάνουν το απόλυτο μπάχαλο στο όνομα της χρεωκοπημένης δημοκρατίας. Η ασφάλεια της χώρας (εσωτερική και εξωτερική) έχει αφεθεί στον Ύψιστο. Η παιδεία διαγκωνίζεται στον κατήφορο την παραπαιδεία. Η δημόσια διοίκηση έχει μεταλλαχθεί σε parking υπαλλήλων. Η τρόπος λειτουργίας της υγείας αρρωσταίνει και τους υγιείς. Ο πολιτισμός καταπλακώθηκε από την επιδοτούμενη βαρβαρότητα. Η Ελλάς έπαψε να είναι αυτάρκης και εισάγει τα πάντα, τα οποία προσπαθεί να πληρώσει με δανεικά. Η λειτουργία της χώρας είναι ανάλογη με το φιλότιμο ορισμένων, κυριολεκτικά, ηρώων.
Εκτός ελέγχου είναι επίσης η κάθε είδους παραβατικότητα, το έγκλημα, ο ενδοτισμός, η απάτη, η κλοπή, η ανασφάλεια, η λαθρομετανάστευση, η εξάπλωση μεταδιδόμενων ασθενειών, τα «φέσια» στην αγορά, η ανεργία, η ακρίβεια, οι μεσάζοντες, η φτώχεια, οι συμμορίες, η έλλειψη εμπιστοσύνης σε κάθε έναν και σε κάθε τι, η αδικία, η κακογουστιά, ο ωχαδερφισμός, η παρακμή και υποβάθμιση. Οι άμοιροι πολίτες δεν ξέρουν προς τα πού να στραφούν για λίγη σιγουριά και ηρεμία. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι περισσότερο άμοιροι. Είναι αυτοί που ακόμη και τώρα πιστεύουν ότι θα τους σώσει ο ΓΑΠ.
Δυστυχώς στο όνομα της δημοκρατίας ο δικομματισμός διέλυσε τα πάντα, ακόμα και αυτή την έννοια της δημοκρατίας. Έχουμε την δημοκρατία των επικινδύνων. Όλοι αυτοί αν αγαπούν την Ελλάδα και τον λαό της, και θέλουν να την βοηθήσουν, ας κάνουν κάτι πολύ απλό. Να φύγουν. Το αίμα που χύνεται άδικα αυξάνεται και θα τους πνίξει.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Α1 το Σάββατο 5-3-2001 

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου