Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΕΧΟΥΜΕ ΑΤΟΛΜΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ κε ΜΠΑΡΟΖΟ




Του Χρήστου Μαντζιάρη

Οι κύριοι Ε. Μπαρόζο και Σ. Καν που μας επιθεώρησαν την εβδομάδα που μας πέρασε, επί της ουσίας μας είπαν και οι δύο, ότι πρέπει να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις ώστε να συνεχίσουν να μας δανείζουν. Τις αποφάσεις φυσικά τις παίρνουν οι ηγέτες μιας χώρας, αλλά οι τολμηρές αποφάσεις παίρνονται από τολμηρούς ηγέτες. Μάλλον οι εν λόγω κύριοι δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της τόλμης των ελλήνων και «ελλήνων» ηγετών των κομμάτων εξουσίας. 
Οι ηγέτες μας τα τελευταία 40 χρόνια το μοναδικό χαρακτηριστικό που εκδήλωσαν σε τόσο έντονο βαθμό ήταν η ατολμία τους. Αυτή είναι η αιτία της αδράνειάς τους. Πρώτα-πρώτα τόσα χρόνια που διοικούν δεν είχαν την τόλμη να αντιμετωπίσουν ούτε το πολιτικό κόστος. Δεν έπαιρναν αποφάσεις γιατί - λέει - είχαν πολιτικό κόστος. Δηλαδή δεν αποφάσιζαν για το καλό της χώρας όπως έπρεπε, γιατί  κινδύνευαν να χάσουν την εξουσία τους. Δεν τολμούσαν τόσα χρόνια να πούνε την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τις πραγματικές καταστάσεις που βίωνε. Προτιμούσαν με διάφορες αλχημείες να τις ωραιοποιούν παρά να παρουσιάσουν ευθαρσώς την πραγματικότητα.  Ούτε τώρα έχουν την τόλμη να μας πούνε τι πραγματικά συμβαίνει. Πριν λίγους μήνες ένας πρωθυπουργός «την κοπάνησε» και μάλλον τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο σημερινός πρωθυπουργός. Θα μας πάει σε εκλογές μέχρι τον Μάρτιο για να γίνει οικουμενική κυβέρνηση, επειδή δεν μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες της κατάστασης που δημιούργησαν οι ίδιοι. Πάλι άτολμοι θα φανούν. Η αλήθεια όμως είναι ότι μόνο σε μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση ήταν τολμηροί. Όταν αποφασίζανε λιτότητα για τον λαό, ενώ γι’ αυτούς αποφασίζανε αύξηση των αποδοχών τους. Δήλωναν με τόλμη: «Ναι, θα πάρουμε αύξηση».
Η Ελλάδα για να σωθεί χρειάζεται τολμηρούς ηγέτες που να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για το καλό της Ελλάδος. Αλλιώς η χώρα θα σωθεί μόνο με θαύμα. Για όσους δεν πιστεύουν στα θαύματα, έγινε ήδη ένα. Εμφανίστηκε ο Ιερώνυμος.

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου