Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

1.200 ΑΡΧΑΙΟΙ ΤΑΦΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ


Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις που κάνει το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού ιδίως με τις ανασκαφές του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Αθηνών – Κεραμεικός!..

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και επιβεβαιώνει το γεγονός, ότι με τις ανασκαφές του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Αθηνών-Κεραμεικός, αποδεικνύεται (και αποκαλύπτεται) το γεγονός, ότι στο χώρο αυτό βρέθηκαν, μέχρις στιγμής, περίπου 1.200 αρχαίοι ελληνικοί τάφοι!

Ανασκαφές Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Αθηνών - Κεραμεικός

Ο σταθμός αυτός με τις εισόδους του βόρεια και νότια και τις διάφορες επεκτάσεις του σε συνολική έκταση μεγαλύτερη των 4 στρεμμάτων έρευνας, έδωσε όπως αναμενόταν έναν τεράστιο αριθμό τάφων του περίφημου αθηναϊκού νεκροταφείου, ο αριθμός των οποίων μέχρι στιγμής πλησιάζει τους 1200. Οι τάφοι αυτοί χρονολογικά ανήκουν στις περιόδους από το τέλος του 8ου έως τον 3ο π.Χ. αιώνα, με εντατικότερη χρήση του χώρου από το τέλος του 6ου τα μέσα του 4ου π.Χ. αιώνα. Οι περισσότεροι τάφοι χρονολογούνται από τα μέσα ως το τέλος του 5ου π.Χ. αιώνα. Οι τάφοι είναι κυρίως λαξεύματα ή κεραμοσκεπείς, ενώ υπάρχουν και ταφές σε λάρνακες ή σαρκοφάγους. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των ταφικών πυρών.

Aποτελέσματα για το 2001:

Η έρευνα δεν δικαιολόγησε πλήρως τις ανασκαφικές προσδοκίες μας καθώς απλώς διαπιστώθηκε ότι η περιοχή αυτή είναι το προς βορράν όριο του εκτεταμένου "Ανατολικού Νεκροταφείου" της αρχαίας πόλεως, το οποίο εκτεινόταν από τη σημερινή οδό Κοραή ως το Σύνταγμα, στον χώρο που ορίζεται ανατολικά και δυτικά από τις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.


ΠΗΓΗ:
http://www.yppo.gr/5/g5111.jsp?obj_id=669



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου