Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ



Του Χρήστου Μαντζιάρη

Η χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης της χώρας θα αναδείξει μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Θα φανερώσει πληγές και αδυναμίες της ελληνικής κοινωνίας που μέχρι τώρα ήταν καλυμμένες κάτω από μία φαινομενική ευημερία κυρίως λόγω δανεικών. Δάνεια που έπαιρνε το κράτος, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι πολίτες, οι επιχειρηματίες. Όλοι.  Έτσι φαινόταν ότι όλα πάνε μια χαρά αλλά μια ενδεχόμενη κατάρρευση της οικονομίας θα φέρει και ολική εθνική κατάρρευση.
Οι συνθήκες που δημιουργούνται στην Ελλάδα είναι πρωτόγνωρες και εφιαλτικές. Υπό κατάρρευση είναι η θρησκεία. Που είναι ο Ιερώνυμος; Όλη η κοινωνία βράζει και ο Ιερώνυμος απουσιάζει. Που ‘σαι Χριστόδουλε; Στις δύσκολες στιγμές του έθνους μας η εκκλησία πάντοτε πρωτοστατούσε. Τώρα; Γιατί αυτή η επικίνδυνη σιωπή; Το τιμημένο ράσο πολεμήθηκε και λοιδορήθηκε τόσα χρόνια με αποτέλεσμα την αδρανοποίησή του.
Υπό κατάρρευση είναι η οικογένεια και οι οικογενειακοί δεσμοί. Ο αριστερόστροφος δήθεν προοδευτισμός και η προπαγάνδα άλλαξαν την μορφή και σύσταση (λόγω αλλογενών) της ελληνικής οικογένειας με αποτέλεσμα την χαλάρωση των ηθών, την αποξένωση, το χάσμα των γενεών και την εξαφάνιση των πατροπαράδοτων αξιών. Η ελληνική οικογένεια, ως κύτταρο της Ελλάδος, τείνει να μεταλλαχθεί προς μια χειρότερη κατάσταση που θα είναι εθνικά επιβλαβής.
Υπό κατάρρευση είναι η παιδεία. Η παιδεία τείνει να αντικατασταθεί σε όλες τις βαθμίδες από την παραπαιδεία. Διδάσκαλοι σχεδόν δεν υπάρχουν πλέον. Το πνεύμα δεν προάγεται στην χώρα που τόσο το εξύψωσε. Τα πανεπιστήμια υπολειτουργούν τις ημέρες που λειτουργούν. Οι τέχνες παρήκμασαν επικίνδυνα. Η γνώση αποστηθίζεται και η σκέψη αδρανεί. Ο απουσία του πολιτισμού καλείται πολιτισμός. Το αρμόδιο υπουργείο χαρακτηρίζεται από την δραστηριοποίησή του στο να εξαφανίσει κάθε τι ελληνοπρεπές.
Υπό κατάρρευση είναι όλες οι πτυχές της κοινωνίας αλλά πέραν αυτών υπό κατάρρευση είναι και οι ελπίδες μας, η ασφάλειά μας, το ηθικό μας αλλά και η ίδια η ύπαρξή μας. Άρα μια οικονομική κατάρρευση θα συμπαρασύρει και ολόκληρη την  Ελλάδα μας. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου