Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΡΟΥΛΛΑ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΜΟΥΧΤΑΡΕΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

Η Κυπριανού Μαρούλλα ήταν η τελευταία ηρωική εγκλωβισμένη στην κατεχόμενη Κερύνεια. Μετά τον θάνατο της το 1988 η Κερύνεια ορφάνεψε.

Σε καμία περίπτωση έκανε την σκέψη να εγκαταλείψει την πόλη που γεννήθηκε παρά τις κακουχίες από τους κουβαλητούς τούρκους από άλλες περιοχές της Κύπρου και από τους έποικους.

Ο Αλί Ταλάτ ηγετικό στέλεχος της ΤΜΤ, πατέρας του Μεχμέτη Αλί Ταλάτ καθημερινά την πίεζε να φύγει από την Κερύνεια.

Η Μαρούλλα όμως έμεινε εκεί σε πείσμα όλων που την ήθελαν να φύγει για να μην υπάρχει ελληνικό στοιχείο στην Κερύνεια μας.
Καθημερινά είχε επισκέψεις από τα Ηνωμένα Έθνη στα οποία ήταν πολύ αγαπητή. Επισκέψεις καθημερινές είχε και από την την Ελληνοαμερικανίδα Αρτεμισία σύζυγο συνταξιούχου Αμερικάνου Πρέσβη  η οποία ήταν εγκατεστημένη στην Κερύνεια στην περιοχή του Πράξανδρου από το 1972 και οποία πριν από μερικά χρόνια κακοποιήθηκε βάναυσα από τους τούρκους της Κύπρου με αποτέλεσμα η Αρτεμισία να μεταβεί στην Αμερική σε σοβαρή κατάσταση όπου και απεβίωσε. Επισκέψεις είχε και από  ανώτερο υπάλληλο της Γαλλικής Πρεσβείας ο οποίος έμενε πρίν από την εισβολή στη Θέρμια. Επίσης όλη η Αγγλική κοινότητα της Κερύνειας της συμπαραστάθηκε γιατί ήταν σε όλους αγαπητή.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου