Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΣΚΕΨΟΥ!


Του Χρήστου Μαντζιάρη


Η Ελλάς αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση η οποία κατά τα φαινόμενα θα γίνει πολύ δυσκολότερη. Ο δράση της ελληνίδας ήταν πάντοτε σημαντική στην πορεία του έθνους. Πάντοτε η ελληνίδα ήταν στις επάλξεις. Τώρα όμως ο ρόλος της θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός, πολύπλευρος και κρίσιμος για την σωτηρία της πατρίδος μας.
Ελληνίδα, σκέψου ως γυναίκα και διαμόρφωσε νέα ελληνοπρεπή ηθική. Γκρέμισε τα πρότυπα των ανθρώπων του ξενόφερτου life-style και προήγαγε τις αρετές. Η ελληνική ομορφιά να γίνει πρότυπο ξανά για τους ξένους γιατί όπως είπε και ο Πλάτων, το ελληνικό γένος είναι το ομορφότερο μεταξύ των ανθρώπων. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιμείσαι ξένες. Ξέφυγε από την παγίδα που σ’ έριξε η αμερικανίδα τέως πρόεδρός σου που είναι και μάρτυρας του Ιεχωβά. Σκέψου ψύχραιμα και δημιούργησε οικογένεια.
Ελληνίδα, σκέψου ως εργαζομένη και δείξε την αξία σου. Αξίζεις, και με την εργατικότητά σου και με την αυτοπεποίθησή σου δώσε νέα πνοή στο έθνος των ελλήνων. Ανέλαβε τις ευθύνες σου και προχώρα. Ως εργάτρια, ως επιστήμονας, ως επιχειρηματίας, ως υπάλληλος, σκέψου την Ελλάδα και το μέλλον της και εργάσου με πίστη στο καθήκον παραμερίζοντας ότι άσχημο και διαβρωτικό βλέπεις και αντιμετωπίζεις γύρω σου. Αυτό απαιτεί γενναιότητα. Είσαι γενναία, μην φοβάσαι.
Ελληνίδα, σκέψου ως μητέρα και διαπαιδαγώγησε τα παιδιά σου με αξίες και ιδανικά. Τα εφόδια αυτά θα είναι τα κοσμήματά τους σε μια χώρα που καταρρέει και να είστε σίγουρες ότι θα έλθει η ανάκαμψη. Σκέψου την ευθύνη σου για την διαμόρφωση των χαρακτήρων των απογόνων σου όπως σκέφτηκαν εσένα οι πρόγονοί σου. Σκέψου ότι το σπίτι σου είναι μια μικρή Ελλάδα. Δίδαξε αξιοπρέπεια, σεβασμό, ευγένεια, ήθος, εγκράτεια, μέτρο και η κοινωνία μας θα γίνει καλύτερη.
Ελληνίδα, σκέψου και δράσε σοφά. Η ευθύνη σου όσο και η δύναμή σου είναι τεράστιες. Και ως μάννα, σκέψου ότι και η Ελλάδα είναι μάννα όλων μας. Μην την προδώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου