Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από Βουλευτή Σερρών (ΛΑΟΣ) Η. ΠΟΛΑΤΙΔΗ (Πρόταση εξαγοράς ΑΤΕ)


ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ
Βουλευτής Σερρῶν - ΛΑ.Ο.Σ.

Βασ. Βασιλείου 29 – ΣΕΡΡΑΙ Τ.Κ. 621 22
Τηλ.: 23210-27249, Τηλεομοιότυπο 23210-26856

Βουλῆς 4 - ΑΘΗΝΑΙ 105 62
Τηλ.: 210-3706331, Τηλεομοιότυπο 210-3706531

Ἠλεκτρονική Διεύθυνσι: ipolatidis@gmail.com – Ἱστοσελίδα: www.polatidis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση υπέβαλε προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης κα Κ. Μπατζελή, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την πρόταση της Τραπέζης Πειραιώς για την εξαγορά της Αγροτικής Τραπέζης. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής.

Τριγμούς έχει προκαλέσει η δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά του 77% της ΑΤΕbank και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δεδομένου ότι το σύνολο της αγροτικής γης είναι υποθηκευμένο στην Αγροτική. Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ αναφέρει ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η ίδια η κυβέρνηση την πολιτική της βούληση για το αν πωλείται ή όχι η ΑΤΕ και όχι να σέρνεται για τόσο σοβαρά ζητήματα πίσω από επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Μία ακόμη όμως παράμετρος που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο είναι τι συνέπειες θα έχει η εξαγορά του μεριδίου της ΑΤΕ για κάποιες εταιρείες άμεσου αγροτικού ενδιαφέροντος όπως η ΔΩΔΩΝΗ, η ΕΒΖ και η ΣΕΚΑΠ.

Μπορεί, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, η δημιουργία του νέου Ομίλου να αποβεί σε όφελος των μετόχων των τριών τραπεζών, λόγω του μεγέθους που δημιουργείται, αλλά με δεδομένο ότι στην ΑΤΕbank είναι υποθηκευμένο μεγάλο μέρος των περιουσιών τους, η αγωνία των Ελλήνων αγροτών είναι μεγάλη.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Θα διασφαλισθεί η αγροτική ιδιοκτησία των Ελλήνων αγροτών;

2. Ποιο θα είναι το μέλλον των επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα που μερίδιό τους κατέχει η Αγροτική Τράπεζα;

Αθήναι, 30 Ιουλίου 2010



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου