Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ο απόλυτος εξευτελισμός των Ελληνοκυπρίων προσφύγων, από το κατοχικό καθεστώς!


Όσοι Ελληνοκύπριοι σκέφτονται να προσφύγουν στην παράνομη «επιτροπή αποζημιώσεων», ειδικά αυτοί που θα το πράξουν με πόνο ψυχής, γιατί τους έχει πνίξει η ανάγκη, ας μη το κάνουν, γιατί εκτός από τη ρετσινιά θα τους μείνει η ταλαιπωρία και η κοροϊδία και ο εξευτελισμός! Το κατοχικό καθεστώς εκμεταλλεύεται πλήρως την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσελκύει Ελληνοκύπριους να προσφεύγουν στην παράνομη «επιτροπή αποζημιώσεων» και μετά τους αναγκάζει να τρώνε λεφτά και χρόνο, χωρίς να τους ικανοποιήσει ούτε στο ελάχιστο! Με αυτό το τρόπο, το καθεστώς των κατεχομένων προσδίδει κύρος και αναγνώριση στην παράνομη «επιτροπή», γεμίζει τα ταμεία του και καθυστερεί οποιαδήποτε διευθέτηση περιπτώσεων που άπτονται του περιουσιακού, με στόχο την τελική διευθέτηση του κυπριακού.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

* Ο Ελληνοκύπριος πρόσφυγας καταφεύγει σε «εκτιμητή» στα κατεχόμενα, ο οποίος, αφού παραλάβει τους τίτλους ιδιοκτησίας της κατεχόμενης περιουσίας, μπαίνει ηλεκτρονικά σε πρόγραμμα του Κτηματολογίου της Δημοκρατίας (καταγγείλαμε και παλαιότερα αυτό το γεγονός, χωρίς να μας πει κάποιος πως βρέθηκε στα χέρια των τούρκων πρόγραμμα κρατικής υπηρεσίας) και εντοπίζει τα στοιχεία της περιουσίας.

* Γίνεται η «εκτίμηση», η οποία είναι φυσικά εξευτελιστική! Για του λόγου το αληθές αποκαλύπτουμε «έγγραφο – εκτίμηση» γης στον Καραβά, με θέα στη θάλασσα και στο βουνό (θυμόμαστε όλοι την ομορφιά της κατεχόμενης κωμόπολης μας), η οποία «εκτιμήθηκε» για το ποσό των 55 χιλιάδων στερλινών, δηλαδή για εξευτελιστικό ποσό, αν λάβουμε υπόψη την περιοχή, αλλά και το γεγονός ότι στις ελεύθερες περιοχές με 55 χιλιάδες στερλίνες δεν αγοράζεται ούτε η τουαλέττα διαμερίσματος ενός υπνοδωματίου!

* Ακολούθως, ο Ελληνοκύπριος, με τους τίτλους ιδιοκτησίας προσφεύγει στην παράνομη «επιτροπή αποζημιώσεων». Εκεί καταθέτει στους τίτλους, πληρώνοντας στο καθεστώς το ποσό των 200 ευρώ για κάθε τίτλο!

Και από εκεί και πέρα αρχίζει η κοροϊδία!

Η παράνομη «επιτροπή» εφευρίσκει διάφορά για να τσεπώσει το καθεστώς τα 200 ευρώ για κάθε τίτλο ιδιοκτησίας και φυσικά να μην υπάρξει κανένα αποτέλεσμα!

Διάφορα παραδείγματα που έτυχαν σε Ελληνοκύπριους που προσέφυγαν στο κατοχικό καθεστώς είναι:

* Το ποσό της αποζημίωσης είναι τόσο εξευτελιστικό, που δεν αξίζει ο κόπος και η ρετσινιά να ξεπουλήσει κάποιος την κατεχόμενη γη του.

* Αν ο ιδιοκτήτης είναι νεαρός, έχει κληρονομήσει την περιουσία και δεν έχει ζήσει στα κατεχόμενα, δεν «δικαιούται» να προσφύγει στην παράνομη «επιτροπή». Πρέπει, σύμφωνα με το κατοχικό καθεστώς να έχει ζήσει στα κατεχόμενα, προφανώς πριν την εισβολή. Κατανοητό λοιπόν ότι εδώ μπαίνει και άλλο πρόσκομμα.

* Γίνονται στους Ελληνοκύπριους προτάσεις «ανταλλαγής» περιουσιών, τέτοιες που μόνο αστείες μπορούν να χαρακτηριστούν, όπως σε μία περίπτωση που οι κατοχικές αρχές «εκτίμησαν» μια μεγάλη περιουσία για 155 χιλιάδες ευρώ και «έδωσαν» ως «αντάλλαγμα» τουρκοκυπριακή γη στη Λεμεσό. «Εκτίμησαν» όμως την τουρκοκυπριακή γη στη Λεμεσό για 3,5 εκατομμύρια ευρώ και ζήτησαν τη διαφορά, για να γίνει η «πράξη»!

Ο στόχος των τούρκων είναι φανερός:

* Επιδιώκουν να καταστήσουν την παράνομη «επιτροπή αποζημιώσεων» ως το μοναδικό ένδικο μέσο ατομικής διευθέτηση του περιουσιακού.

* Βγαίνει από τη μέση η δυνατότητα των Ελληνοκυπρίων να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

* Παραπέμπουν τη διευθέτηση του περιουσιακού στις συνομιλίες και σε μια πιθανή συνολική διευθέτηση του κυπριακού.

* Αν καταφέρουν να ξεγελάσουν τους Ελληνοκύπριους, τους «τρώνε» τις περιουσίες για πενταροδεκάρες.

* Γεμίζουν τα ταμεία του ψευδοκράτους.

* Εξευτελίζουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας των Ελληνοκυπρίων, αποδυναμώνοντας τη θέληση τους για αγώνα.

Γι’ αυτό, όσοι σκέφτεστε να προβείτε σε τέτοιους είδους απονεννοημένη ενέργεια, αναλογιστείτε τα πιο πάνω και κάνετε υπομονή, για να έχουν τα παιδιά σας λόγο στην κατεχόμενη Κύπρο στο μέλλον.

Πηγή: Το Κυπριακό ποντίκι

ΕΛΛΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου