Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ"


Μια πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και υπερβατική εκδήλωση πραγματοποίησαν οι εκδόσεις "ΠΕΛΑΣΓΟΣ", την ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΪΟΥ 2010Παν. Παπαγαρυφάλλου, στο ξενοδοχείο ΠΡΕΖΙΝΤΕΝΤ (Λ. Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι) με αφορμή την έκδοση (από τις εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ) του νέου έργου του πολίτη με τίτλο "Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ".
Την εκδήλωση συντονίσε ο εκδότης Ιωάννης Γιαννάκενας, ο οποίος ανοίγοντας την εκδήλωση είπε μεταξύ των άλλων, πως ... στο αξιακό επίπεδο ισχύει το "μαύρο-άσπρο", βρισκόμαστε όμως σε μια εποχή πλέον που η σύνθεση θα γίνει στο "γκρίζο", διότι εκεί θα συναντηθούν και θα απελευθερωθούν οι δυνάμεις του έθνους.
Για το θέμα συζήτησαν οι "παλαίμαχοι" του "κομμουνιστικού αγώνα": Τάκης Λαζαρίδης (συγγραφέας του πολύκροτου βιβλίου "Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι...") και συγκατηγορούμενος του Ν. Μπελογιάννη, Σπύρος Ρούλης (συγγραφέας του προσφάτως κυκλοφορηθείσα βιβλίου "Ιστορική Παρένθεση, Μαρτυρίες-Διδάγματα"), ο συγγραφέας του έργου Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου και ο οργανωτικός γραμματέας της "Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων" Σπύρος Δημητρίου.
Οι ομιλητές που κάποτε είχαν πιστέψει και αγωνιστεί για το Μαρξιστικό όραμα, δίνοντας τα καλύτερά τους χρόνια (με υψηλό προσωπικό κόστος) και με συγγενείς νεκρούς για τον "αγώνα", κατέληξαν στο ουτοπικό της κομμουνιστικού οράματος. ΄Ητε διότι ο διαλεκτικός υλισμός δεν μπορεί να επιβληθή στην ανθρώπινη φύση (Π.Παπαγαρυφάλλου), ήτε διότι ένα αποδεκτό κοινωνικό κίνημα δεν μπορεί να στηρηχθεί στην βια (Τάκης Λαζαρίδης) ήτε διότι το κυρίαρχο οικονομικό σύστημα που είναι η καπιταλιστική μορφή ιδιοκτησίας βρίσκεται ακόμα στην αρχική φάση της ιστορικής της διαδρομής (Σπ. Ρούλης).
Οι πραγματικά πολύ υπεύθυνες και σοφές εισηγήσεις των συγγραφέων θα παρουσιαστούν προσεχώς με την επιμέλεια του Σπύρου Δημητρίου που είχε μεγάλη συμβολή στην συζήτηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου