Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ιδιοκτησία Μωάμεθ η Αγία-Σοφιά

100510-agiasofiaΟ ραγιαδισμός των ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει επιτρέψει στην γείτονα να προβαίνει ενίοτε σε προκλήσεις, οι οποίες δεν γίνονταν ούτε στις πιο άγριες εποχές της πρόσφατης ιστορίας των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Την ώρα που η Ελλάδα οπισθοχωρούσε ακόμη και σε επίπεδο σημειολογίας, καταργώντας τα αντιτουρκικά συνθήματα στον στρατό, αποσύροντας ιστορικούς πατριωτικούς πίνακες από τα υπουργεία και τους χώρους, όπου δεξιώνονταν τούρκους, οι καλοί μας γείτονες ανάγκαζαν Έλληνες ηγέτες να προσκυνούν την εικόνα του σφαγέα Κεμάλ, παραβίαζαν και παραβιάζουν όλο και περισσότερο τον εναέριό μας χώρο και αντικαθιστούσαν την σημαία μας με την ημισέληνο σε ελληνικά νησιά.
Δεν είναι λοιπόν περίεργο, που με την απόφαση της Παγκοσμίου Ενορίας της Αγίας Σοφίας, να λειτουργήσει την Αγία-Σοφιά, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Σοφίας, την 17η Σεπτεμβρίου - πρωτόγνωρη για τις μέρες μας πρόκληση απέναντι στην γείτονα - ο γενικός διευθυντής βακουφικών ιδρυμάτων της Τουρκίας, Γιουσούφ Μπεγιαζίτ, «ανακάλυψε» τους τίτλους ιδιοκτησίας της ιστορικής εκκλησίας. Οι τίτλοι ανήκουν στον Μωάμεθ Β΄ τον Πορθητή, τον ηγέτη της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία εφεύρε αυτούς τους τίτλους, με σκοπό να εμφανίσει νομικά κολλήματα στην αποδοχή του αιτήματος της Παγκοσμίου Ενορίας, η οποία διευθύνεται κυρίως από Έλληνες ομογενείς των ΗΠΑ και άρα οιαδήποτε πρόκληση απέναντί τους θα εκληφθεί ως πρόκληση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως και να ‘χει, η προσπάθεια της Παγκοσμίου Ενορίας της Αγίας Σοφίας, αποτελεί μία παρένθεση αξιοπρεπείας έναντι του τσαλαπατήματος του εθνικού μας φρονήματος από τον ραγιαδισμό των συγχρόνων πολιτικών μας ταγών και τις τακτικές προκλήσεις της γείτονος.


Ελ.Κόσμος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου