Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ

«Εκδόσεις Πελασγός» Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα

Βιβλιοπωλείο «Η Αλληλεγγύη των Φίλων»

Χαρ. Τρικούπη 14, ΑΘΗΝΑ 106 79 και τηλ.: 2106440021, 2103628976, τοτ. 2103638435

yyiannak@otenet.gr και acroceramo@hellasbooks.gr



Οι φίλοι και οι εχθροί της Δημοκρατίας

Αυτό το βιβλίο, όταν είχε εκ­δοθεί το 1959, δεν έτυχε μεγάλης προσοχής, διότι εθεωρήθη ως μία κυ­βερνητική προ­παγανδιστική «μπρο­σούρα» στα πλαίσια της αντικομ­μουνιστικής πολιτικής, της τότε κυ­βερνήσεως, δηλαδή της ΕΡΕ.

Έπρεπε να κυλήσουν πολλά χρό­νια, να δούμε και να υποστούμε πολλά από την τακτική της Αριστε­ράς, για να αξιολογήσουμε διαφορε­τι­κά αυτήν την παλιά έκδοση. Πρό­κειται για αποσπά­σμα­τα από συνε­δριά­σεις της Βουλής, όταν συζητού­σαν το θέμα της υποθέσεως κατασκο­πείας ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ, που είχε προκαλέσει σάλο…

Για να κατανοήσουν όμως -κυρίως οι νεώτεροι- τα γεγονότα εκείνα, που δεν τα έζησαν, και άλλοι, οι οποίοι τα έζη­σαν, αλλά δεν τα θυμούνται (ή τα από­σιωπούν) πρέπει να περιγράψουμε όσα συνέβησαν τότε, και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, που τώρα φαίνεται πολύ μακρινή…

Το βιβλίο αυτό, «Οι φίλοι και οι εχθροί της Δημοκρατίας», θα μπορούσε σήμερα να έχει τον τίτλο: «Οι φίλοι και οι εχθροί του Έθνους». Διότι στις μέρες μας, δεν απειλείται το πολίτευμα –που έχει παραμορφωθεί– αλλά το Ελληνικό Έθνος.

Είναι ένα βιβλίο διδακτικό, διότι εκθέτει την προϊστορία των ηττημένων του 1946-1949, οι οποίοι επί των ημερών μας επήραν την «ρεβάνς», επειδή η μεγάλη εθνική παράταξις, βρέθηκε διασπασμένη και προδομένη.

Έτσι, εγίναμε η χλεύη των ηττημένων…

Γιώργος Λεονταρίτης

(επιμελητής)



ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου