Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Απειλές από την Θάλεια Δραγώνα κατά της Ηρωικής Δασκάλας του Έβρου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Σύμφωνα με δημοσίευμα (Παναγιώτης Σαββίδης, Πρώτο Θέμα 28/03/2010) η γ.γ. του Υπουργείου σας Δραγώνα Θάλεια επιτέθηκε φραστικά κατά της εκπαιδευτικού, κόρης του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, κυρίας Νικοπούλου Χαράς απειλώντας την σύμφωνα με τα δημοσιεύματα με «επίσπευση» της μετάθεσής της από τον Έβρο.
Τα τελευταία πέντε χρόνια η κυρία Νικοπούλου έχει γίνει κόκκινο πανί για τους εγκάθετους της Άγκυρας στη Θράκη, οι οποίοι θεωρούν πως η εκπαίδευση των μαθητών της μειονότητας θα πρέπει να έχει τουρκική προπαγάνδα, ακόμη και αν αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι, όπως στην περίπτωση των μουσουλμάνων Πομάκων στο χωριό Μεγάλο Δέρειο.
Η γ.γ. του υπουργείου σας φέρεται να επιτέθηκε φραστικά με πρωτοφανείς εκφράσεις όπως «Δεν είσαι σωστή δασκάλα», κατηγορώντας την για «άσκηση εξωτερικής πολιτικής στον χώρο του σχολείου», ενώ την απείλησε ευθέως πως θα μετατεθεί και κατηγόρησε την εκπαιδευτικό πως γίνετε «υποχείριο» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που προσπαθούν να «στριμώξουν» την κυβέρνηση με ερωτήσεις στη Βουλή για τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη και στον χώρο της μειονότητας.
Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός,

Α) Αληθεύουν οι συγκεκριμένες καταγγελίες για τις απειλές της Θάλειας Δραγώνα προς την κυρία Νικοπούλου, και αν ναι τις ασπάζεστε;
Β) Τι προτίθεστε να πράξετε για την προστασία της Χαράς Νικοπούλου η οποία στο παρελθόν έχει γίνει θύμα βίαιης επίθεσης από παρακρατικά άτομα, από την προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου αλλά και από τις αήθεις επιθέσεις και απειλές εναντίον της;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α Αθηνών Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β Αθηνών


Type rest of the post here

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου