Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Η Τζάκρη χαιρετίζει > την πρωτοβουλία του Αλβανού > δημοσιογράφου της "Αυγής".

Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΚΑ) ΤΖΑΚΡΗ ΜΙΛΑΕΙ ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΗΜΠΩΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ,Η ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ
Η ΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ.ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙ ΛΕΕΙ Η ΣΥΝΗΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ



Συγκέντρωση μεταναστών, που απέχουν την 1η Μαρτίου από κάθε οικονομική συναλλαγή, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πλατεία 1866 των Χανίων.

Η εκδήλωση χαρακτηρίσθηκε ως ειρηνική κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού που καταγράφονται και στα Χανιά.

«Οι μετανάστες είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας. Αντιμετωπίζουμε και εμείς προβλήματα, θέλουμε να δείξουμε ότι και εμείς είμαστε άνθρωποι, προσπαθούμε να αναδείξομε τα προβλήματά μας και να αντισταθούμε σε κάθε μορφή βίας» τόνισε το μέλος του φόρουμ μεταναστών Κρήτης, Αμπντούλ Χατζί.

«Με την απουσία μας κάνουμε αισθητή την παρουσία μας» τονίζεται σε ανακοίνωση για τη σημερινή ημέρα του φόρουμ μεταναστών Κρήτης.

Μήνυμα Τζάκρη

Εν τω μεταξύ, σε μήνυμά της με αφορμή την πρωτοβουλία η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρει: «Η μετανάστευση συνιστά μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες προκλήσεις και οφείλουμε όλοι -πέρα από κάθε σκοπιμότητα- να την αντιμετωπίσουμε ως συνισταμένη που συμβάλλει στην ανάπτυξη και ευημερία».

«Η πρωτοβουλία '24 ώρες χωρίς εμάς' μάς καλεί να αναλογιστούμε τη συνεισφορά των νόμιμων μεταναστών στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, αλλά και να εργαστούμε συλλογικά και συγκροτημένα στην κατεύθυνση της εξάλειψης φαινομένων ξενοφοβίας, ρατσισμού και κοινωνικού αποκλεισμού» ανέφερε.

Η κυβέρνηση με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες προωθεί τρόπους για την επίλυση των χρόνιων ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι νόμιμοι μετανάστες και υλοποιεί δράσεις για την ομαλή ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό της χώρας, πρόσθεσε η υφυπουργός Εσωτερικών.

in.gr



1 σχόλιο: