Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ (1928-1957) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ.ΗΞΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ Σ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΡΗ.ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΗΛΩΣΗ.ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ,ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΙΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΔΑΡΑΚΑΣ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΗ ΑΓΧΟΝΗ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΔΑΡΑΚΑ
ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Βασίλειος Στυλιανέσης
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ





















πρόσεξε την τρύπα στο πλέγμα της πόρτας. Εκεί έβαζε το δάχτυλο του ο φυλακισμένος (προς απαγχονισμό) και άγγιζε για τελευταία φορά τους ανρθώπους του (οικογένεια) ως τελευταίο αντίο. Βασίλη, δάκρυζα όταν τα άκουγα. Και τις δυο φορες που πήγα εκεί, ένοιωσα τον "θάνατο" γύρω μου.
Λίγο η ιδεολογία, λίγο η ευαισθισία για την ζωή, δεν θέλει πολύ να σε ταξιδέψει σε άλλες εποχες.





δες πόσο μικρός χόρος ήταν και πως ζούσε. (όσο μπορεί να φανεί)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ & ΚΑΜΕΡΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΔΑΡΑΚΑΣ




2 σχόλια:

  1. Ο Αυξεντίου είναι θαμμένος εκεί στα φυλακισμένα μνήματα όπως τα λένε αλλά δεν απαγχονίστηκε όπως οι άλλοι αγωνιστές και εθνομάρτυρες.ο Αυξεντίου πυρπολήθηκε στο κρησφύγετο του από τους Αγγλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις δικιο φιλε. Ο Αυξεντιου πυρποληθηκε απο τους Αγγλους. ΕΚει στα φυλακισμενα μνηματα νοιωθεις πως ειναι να εχεις πεθανει για την πατριδα. Εχω υπηρετησει ΕΛΔΥΚ
    Εχετλαιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή