Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Εχει αφαιρεθεί η ονομασία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ» από τα Σχολεία της περιοχής!.»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2010

ΘΕΜΑ: «Εχει αφαιρεθεί η ονομασία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ» από τα Σχολεία της περιοχής!.»

· Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας για την αφαίρεση της ονομασίας «Ολυμπιακό Χωριό» από τα σχολεία της περιοχής. Σε αυτήν την ‘πρότυπη’ πόλη, που θα έπρεπε πάντα να μας θυμίζει την μεγάλη Ελληνική επιτυχία της Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τα σχολεία έχουν μετονομαστεί, οι σχολικές πινακίδες έχουν αλλάξει, και δεν υπάρχει καμία αναφορά στα ενδεικτικά και τα απολυτήρια των μαθητών, που να αναφέρουν την ιδιαιτερότητα της τοποθεσίας. Ετσι χάνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να συνδέονται άμεσα οι μαθητές με εποικοδομητική υπερηφάνεια, με τις αξίες του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού, ως απόφοιτοι του Ολυμπιακού Χωριού. Εκτός αυτού, ο Βουλευτής ερωτά την αρμόδια υπουργό, για τις απαράδεκτες συνθήκες εκπαίδευσης 200 μαθητών του Ολυμπιακού Χωριού, που αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κοντέϊνερς και ζητά να μάθει πότε θα κατασκευαστούν τα σχολεία που υπολείπονται.

· Ο Βουλευτής κατέθεσε επίσης Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος για : Το τεράστιο οικολογικό και αισθητικό πρόβλημα που έχει η Σαλαμίνα, από την ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπαζών και σκουπιδιών σε όλο το νησί. Ο κ. Ανατολάκης ερωτά τους Υπουργούς, τι μέτρα θα λάβουν έτσι ώστε να μην ρυπαίνεται και απαξιώνεται το όμορφο και ιστορικό νησί της Σαλαμίνας. Τα κονδύλια προς τους δήμους του νησιού δεν επαρκούν, διότι η Σαλαμίνα εξυπηρετεί πολύ περισσότερους κατοίκους από αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι δημότες.

· Ο Γιώργος Ανατολάκης παρεβρέθηκε αυτήν την βδομάδα στην κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου, όπου απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε τιμητικές διακρίσεις. Επίσης παραβρέθηκε στην μεγάλη εκδήλωση «Ολυμπιακή Αγάπη» της Π.Ε.Φ.Ο. όπου συμμετείχε στην βράβευση αθλητών, μαθητών και κοινωνικών παραγόντων.

Πολιτικό Γραφείο: Πλ. Ελευθερίας 12, 181 20 Κορυδαλλός.

Τηλ. 210-4945982, 210-4945986 Fax: 210-4945987

Email: g.anatolakis@parliament.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου