Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΟΝΟΤΑ

1829.Αρχίζει η ανοιχτή σύγκρουση κυβέρνησης και Ύδρας.Ο Λάζαρος Κουντουριώτης παραιτείται από διοικητής της Ύδρας επειδή ο Καποδίστριας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει υπέρογκα ποσά αποζημίωσης των Υδραίων για τις προσφορές τους στον Αγώνα.
1920.Οι βενιζελικοί της Κωνσταντινούπολης ιδρύουν το <<Σύνδεσμο Εθνικής Άμυνας>>
1944.Οι μάχες των Δεκεμβριανών συνεχίζονται,αλλά ο ΕΛΑΣ μέρα με τη μέρα αδυνατίζει.Οι μαχητές της Καισαριανής αποσύρονται πίσω από τον Υμμητό γιατί δεν έχουν πυρομαχικά.Στην συνοικία του Ψυρρή ένα τάγμα του ΕΛΑΣ κρατά τα στρατεύματα του Σκόμπυ,που υποστηρίζονται από 40 άρματα.Ο ΕΛΑΣ στήνει οδοφράγματα,ανατινάζει σπίτια για να επιβραδύνει την προέλευση των τανκς και σιγά σιγά αποσύρεται προς τις βόρειες συνοικίες.
1946.Οι νατάρτες μετονομάζονται σε Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ).Ο Μάρκος Βαφειάδης ορίζεται επίσημα αρχιστράτηγος με το ψευδώνυμο <<Μάρκος>>.Ο νέος στρατός κατανέμεται σε 6 αρχηγεία.
1948.Τη νύχτα δυνάμεις ασφαλείας και στρατού συλλαμβάνουν στην Πελοπόννησο 4.500 αριστερού, άνδρες και γυναίκες και την ίδια νύχτα 2.500 απ' αυτούς φορτώνονται σε αρματαγωγά για τη Μακρόωησο και το Τρίκερι.Έτσι εξαρθρώνεται ο παράνομος μηχανισμός των ανταρτών στο Μωριά.
1963.Ογκώδεις φοιτητικές εκδηλώσεις στην Αθήνα υπέρ της ενώσης της Κύπρου με την Ελλάδα.Καταδικάζουν τις συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου
1987.Ανατινάζεται στρατιωτική αποθήκη στη Μαλακάσα.Τρεις τραυματίες.
1991.Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας τύπου <<Ντακότα>> συντρίβεται κοντά στο αεροδρόμιο του Τατοιου.Απο τα έξι άτομα που επέβαιναν σκοτώνεται το λενα (Επισμηναγός Γ.Καλβάκης).

IERAHELLAS
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου